Tord Asle Gjerdalen var den eneste som klarte å følge Peter Eliassen i langløpet Toblach-Cortina og vant etter en suveren spurt. John Kristian Dahl ble nummer tre.

Det italienske løpet i klassisk ble kortet ned fra 50 til 32 kilometer på grunn av mildværet i landet og det ble en hard utgave.

– Det var et veldig hardt løp. Eliassen er en veldig god løper og begynte tidlig å gå fort i dag, sa Gjerdalen etter seieren.

Duoen har dominert i Ski Classics denne sesongen. Forrige helg vant Eliassen Kaiser Maximilian Lauf, mens Gjerdalen var best i Marcialonga helga før. Det var kun de to tidligere landslagsløperne som kjempet om seieren. Dahl var 26 sekunder bak i mål.

– I dag prøvde vi å samarbeide og begge tok føringer. Det var et rettferdig løp. Jeg prøve å presse hardt hele veien. Det var planen og taktikken, sa Eliassen.

Tidligere BUL-løper Snorri Einarsson tok en sterk niendeplass i rennet. Andreas Nygaard endte på 17. plass.

Neste langløp på programmet er det 90 kilometer lange Vasaloppet i Sverige. Eliassen er storfavoritt.

– Han har mye flere kilometer på å gjøre meg mør i Vasaloppet, sa Gjerdalen.

I kvinneklassen vant svenske Britta Johansson Norgren foran Seraina Boner fra Sveits og japanske Masako Ishida.