Ikke bare skal hun konkurrere tre ganger under ungdoms-OL på Lillehammer. Den talentfulle altaværingen er også plukket ut til bære det olympiske flagget under åpningsseremonien.

– Det blir stor stas. Man sier ikke nei til en slik forespørsel, ler Anna Odine Strøm, som sjekket inn i OL-landsbyen allerede onsdag kveld. Her skal hun tilbringe tiden mellom konkurransene helt til lekene avsluttes søndag 21. februar. Totalt 1100 utøvere fra hele verden samles på Lillehammer disse dagene.

– Det er utrolig stort å være her. De som har bygd opp denne landsbyen har gjort en fabelaktig jobb, og det skjer noe nytt og spennende hele tiden. Dette er en opplevelse for livet, fastslår den muntre 17-åringen.

Møter stjernene

I kveld starter altså «alvoret». Klokken 19.00 går startskuddet for åpningsseremonien, som for øvrig vises direkte på NRK 3 og NRKs nettsider. Det er seks tidligere OL-deltakere, deriblant Bjørn Dæhlie, Stine Lise Hattestad og Espen Bredesen, som skal overrekke det olympiske flagget til Anna Odine Strøm og fem andre aktive utøvere.

– Jeg gleder meg veldig til det som skal skje i kveld. Dette er store navn og fantastiske rollemodeller som man har sett opp til hele livet. Jeg tror det blir morsomt. Det er egentlig litt uvirkelig å være en del av dette, smiler den sympatiske Alta-jenta, som er den eneste kvinnelige spesialhopperen fra Norge som skal i aksjon.

To lagkonkurranser

Tirsdag i neste uke er det individuelt hopprenn for jentene. I tillegg skal hun delta i to litt spesielle lagkonkurranser.

– Torsdag er det lagkonkurranse sammen med kombinertløperne. Da er det kun hopping som gjelder. På lørdag er det noe som heter «Nordic Combined Mix Team», der vi er seks utøvere på hvert lag. Jeg og to andre skal hoppe, mens de tre siste går langrenn senere på dagen. Det blir veldig spennende, sier Strøm, som ikke har satt seg noen spesifikke resultatmål.

– Jeg har ikke lyst til å sette meg i en posisjon der jeg kanskje skuffer meg selv. Så mitt mål er å hoppe ordentlig på ski. Så får vi se hva det holder til.