Det lover Alta SSFs Ørjan Digre, som skal sørge for at verdensmesterskapet får en heidundrende start. Dagen før utøverne kjemper om VM-tittelen blir det nemlig et spektakulært lyd- og lysshow i Alta sentrum fredag 8. april, der to av klodens beste freestyle-kjørere står for underholdningen.

– Jeg tror det kommer til å bli et sinnssykt bra show. Tobias Hellström og Rasmus Johansson er verdenskjent for sine unike freestyle snowcross-show, og de skal sørge for at altaværingene kommer i den rette VM-stemningen. I tillegg vil det bli presentasjon av samtlige kjørere som skal i aksjon på Kvenvikmoen dagen etter, sier Digre til A-sporten.

Sterkt team

Alta har en kjent FSX-kjører i Stian Pedersen, men han er fortsatt ikke fullt restituert etter den forferdelige skaden han pådro seg i en freestyle-oppvisning i Polen for snart to år siden. Han blir dermed ikke å delta selv, men skal hjelpe arrangøren.

– Det hadde vært utrolig artig å kjøre på hjemmebane. Dessverre er det litt for tidlig for meg å hoppe igjen, men jeg skal låne bort en rampe og hjelpe til med oppsettet. Jeg har jo opparbeidet meg litt erfaring på dette området, så det er bare hyggelig å kunne bidra litt, sier Pedersen.

– Jeg har også alliert meg med Tor Ole Larsen, som er utrolig dyktig på slike arrangement. Så vi har et veldig godt team på plass, smiler Digre.

Han skryter veldig av de to svenskene som kommer til Alta.

– Begge er dyktige, men Rasmus Johansson er nok den meste kjente av de to. Han har en fantastisk CV. Rasmus har deltatt i X-Games flere ganger og har laget flere ekstremfilmer. Han skal kjøre Clash of Nations helga før VM i Alta, så dette er en virkelig stor stjerne.

Gullet deles ut i Alta

Dagen etter showet møtes VM-kjørerne til dyst for andre og siste gang i 2016. Den første delen av årets verdensmesterskap kjøres i finske Jyväskylä 12. mars. Det betyr at sammenlagtvinneren skal kåres i Alta.

– Vi har god kontroll og gleder oss veldig. Næringslivet har tatt imot oss med åpne armer, så det ser ut som at vi kommer i havn økonomisk. Det vil dessuten være mange spennende stands ute på Kvenvikmoen, der våre samarbeidspartnere viser frem sine siste nyheter på scooterfronten. Alt ligger til rette for to fantastiske VM-dager her i Nordlysbyen, kommenterer «markedssjef» Lill Vivian Hansen.