Kombinertveteranen fra Kautokeino opplevde en skikkelig skuffelse i Holmenkollen sist helg. Da måtte han ta til takke med en svært nedslående 34. plass etter svak hopping og et tungt langrenn. Det var en sjelden glipp av 37-åringen, som i godt voksen alder har stabilisert seg som en av de 10-15 beste kombinertløperne i verden.

Strålende i bakken

I går var Klemetsen tilbake der han hører hjemme. Med et flott svev på 130,5 meter gikk han ut som nummer to i langrennet - kun slått av stjerneskuddet Jarl Magnus Riiber. Det gikk litt tyngre i løypa, men Klemetsen fosset likevel inn til en sterk syvendeplass. Jørgen Graabak vant foran verdenscupleder Eric Frenzel og Jarl Magnus Riiber.

– Det er aldri artig å underprestere slik jeg gjorde i Holmenkollen, så det var godt å slå kjapt tilbake. Jeg er fornøyd med tirsdagens plassering. Det har ikke vært noen strålende sesong for min del, så det smakte godt med et vellykket hopprenn og en grei prestasjon i langrennsløypa. Men jeg har mye mer å gå på, spesielt i sporet. Der har det dessverre ikke løsnet skikkelig ennå, forteller Klemetsen.

Annerledes opplegg

Klemetsen har valgt å eksperimentere litt ettersom dette er en mesterskapsfri sesong for kombinertløperne.

– Jeg har fulgt et litt annet opplegg i år. Det har vel ikke vært helt vellykket, men jeg er ikke bekymret. Jeg kommer i større grad til å følge planene jeg er hundre prosent trygg på når det er VM i Lathi neste sesong. Man må regne med at ikke alt fungerer optimalt til enhver tid når man prøver noe nytt. Men det er greit å teste ut ulike ting i en sesong som dette, fastslår han.

Nytt renn onsdag

Allerede onsdag er det klart for et nytt verdenscuprenn i Granåsen.

– Det er litt snø i lufta, men fortsatt fine forhold i Trondheim. Jeg håper at jeg treffer minst like godt i bakken og klarer å tyne litt mer ut av kroppen. Jeg skal prøve å grave dypt for en topplassering. Langrennsformen kunne helt klart vært bedre, men jeg føler at det går litt bedre nå, fastslår 37-åringen.

Hopprennet starter klokken 12.55 onsdag ettermiddag. Så er det langrenn klokken 15.15.