Det var spesielt tre unge utøvere fra Alta SK som gjorde seg bemerket i Harstad sist helg.

Like bak førsteplassen

Runar Hammari leverte flere strålende konkurranser og ble nummer to sammenlagt i gutter 2003-klassen. Også Sabrina Jessen og Leònòra Rita Franksdottir  har grunn til å smile bredt. Jessen kapret tredjeplassen sammenlagt i klasse jenter 2003, mens Franksdottir ble nummer fem i jenter 2001-klassen.

– LÅMØ Nord var et kjempestevne for våre utøvere. Alle satte nye personlige rekorder i løpet av helga, og vi er stolte over å ha tre utøvere som er innenfor topp-fem i sine respektive klasser. Runar Hammari var bare 25 poeng bak førsteplassen, noe som tilsvarer noen små sekunder de fem øvelsene sett under ett. Jeg er kjempefornøyd med prestasjonene, fastslår trener Kent Ove Josefsen.

Fikk målt seg mot de beste

Også Tobias Mathisen Grøtte, Frida Suhr Berg, Emma Paulsen Nyvoll, Malin Haugan Nilsen, Emil Paulsen Nyvoll og Arild Jessen gjorde sine saker godt under det nordnorske mesterskapet.

– For enkelte var det første gang de deltok i et så stort stevne, og med rene årsklasser er det lettere for dem å få en pekepinn på hvor de ligger i forhold til de beste i Nord-Norge. Nivået er høyt, men avstanden er på ingen måte avskrekkende. Det er viktig å få målt seg seg opp mot de beste, sier Josefsen, som nå deler opp treningsgruppa.

– Vi har noen som skal til Marienlyst i april, mens andre deltar i Bergen en måned senere. Det blir en tøff treningsperiode for dem alle. Jeg har satt krav til hvor mye de må trene fremover. Vi får se hvordan utøverne takler de økte mengdene, kommenterer Alta SK-treneren.

– Super innsats

Også Stine Næss Holmgren, Andrine Svea og Emma Strand Haugen fra Nordlysbyen STK deltok i Harstad. Alle tre konkurrerer i 2000-årsklassen. Førstnevnte kapret en meget sterk femteplass der de tre beste tok seg videre til landsfinalen. Svea ble nummer syv og Strand Haugen nummer åtte sammenlagt.

– Det var super innsats av våre jenter. De konkurrerer i den klart sterkeste klassen i Nord-Norge og satte nye personlige rekorder i 12 av 15 mulige øvelser. Disse jentene får ikke lenger hjelp av fysisk utvikling, men er avhengig av godt treningsarbeid. Vi visste at vi ikke hadde noen sjanse til å klare en plass i landsfinalen, så vi har ikke sluppet opp på den tøffe treningsperioden vi er inne i, forteller trener Tom Eirik Olsen.