Sesongens første futsalrunde ble spilt i Havøysund sist helg. Der skulle Kautokeino møtt både Nordlys og arrangørklubben Havøysund. Men Kautokeino-laget meldte avbud i siste liten, og dermed ble hjemmelaget snytt for et potensielt spennende oppgjør foran egne tilskuere.

Ville ikke låne spillere

Den eneste matchen de fikk spilt var mot Hammerfest FK futsal, som de tapte 2-4.

– Kautokeino ringte oss og fortalte at de kun hadde fem spillere tilgjengelig. Vi ga de beskjed om å komme likevel, for det var fullt mulig å låne spillere hos andre. Men 90 minutter før første kamp meldte de avbud. Det er skuffende at de valgte den løsningen. Det gikk ut over de andre lagene, da spesielt Havøysund som hadde lyst til å vise seg frem på hjemmebane, kommenterer Paul Erling Andersen i Finnmark fotballkrets.

Kan bli kastet ut

Han var selv til stede da futsalsesongen ble sparket i gang i Havøysund.

– Det var et flott arrangement. Det er veldig hyggelig å ha Havøysund med igjen. De har en fin publikumsvennlig hall og laget en flott ramme rundt kampene. Det eneste skåret i gleden var Kautokeinos fravær. Poengene tildeles Nordlys og Havøysund, og hvis ikke Kautokeino-spillerne møter opp når neste runde spilles i Karasjok i begynnelsen av januar vil de bli kastet ut av serien. Nå har de fått en advarsel, og den bør de ta til etterretning, sier Andersen til A-sporten.

Kautokeino-trener Isak Ole Hætta var ikke tilgjengelig for kommentar i formiddag.

Honningsvåg herjet

Det var Honningsvågs futsallag som var det beste laget i den første runden. De vant 13-1 over Sørøy Glimt, slo Nordlys 5-1 og avsluttet med en ny 5-1-seier mot Hammerfest. Laget fra Magerøya, som for øvrig består av flere Alta IF- og BUL-spillere, topper serien etter kampene i Havøysund.

– Honningsvåg imponerte stort, og det blir spennende å følge dem videre. Denne sesongen har vi bare én herreserie og én dameserie, og alle møter hverandre én gang. De fire beste herre- og damelagene går videre til sluttspillet, som spilles i Honningsvåg den siste helga i januar, forteller Andersen.

Oppstart for damene

Neste runde for herrene spilles i Hammerfest lørdag 12. desember. Da starter også damene opp seriespillet. De åpner futsalsesongen med kamper i Porsanger. Det er åtte lag i herreserien og syv lag i dameserien.