Etter sjuendeplass i pro lite-finalen lørdag trodde Martin Moland at pallplassen var hans i søndagens løp i den amerikanske serien AMSOIL Snocross National i Duluth, USA.

– Det er litt irriterende at det endte med fjerdeplass. Jeg lå tett bak han som var foran meg og trodde jeg var nummer tre. Så i stedet for å ta sjanser og risikere noe ved å forsøke meg på en forbikjøring sa jeg meg fornøyd med plasseringen, sier tverrelvdalingen på telefon fra Duluth.

Fikk svartflagget

For samboer og kjæreste Malene Trosten Andersen, opprinnelig fra Vadsø, gikk det langt verre.

– Jeg lå på andreplass og mener seier var innen rekkevidde da jeg plutselig fikk svartflagget (diskvalifisert) uten at jeg helt skjønte hvorfor. De snakket om at jeg hadde kjørt litt for tett på en av de andre, men de jeg snakket med etter løpet lovte å studere avgjørelsen på film for å se om han som diskvalifiserte meg gjorde det riktige. Riktignok uten at jeg tror det hjelper meg nevneverdig, sier Trosten Andersen som ble nummer to i kvalifiseringsheatet, også da bak kanadiske Megan Brodeur som vant finalen.

Svenske Elina Øhman ble nummer to i går, mens Hattfjelldals Signe Bråten ble nummer fem. Nettopp disse to var de eneste som var  foran Trosten Andersen da det første VM for damer ble kjørt i 2014.

Mer trening

Duoen fra Finnmark hadde bare hatt noen få treningstimer på scooteren før de startet konkurransen i helga. De neste to ukene skal det derimot kjøres mye.

– Tirsdag reiser vi trolig til Hill City der planen er å kjøre masse scooter fram mot et regionalt løp vi stiller i der til helga. Helga deretter er det nytt nasjonalt løp i Fargo og målet der er helt klart en pallplass. Det bør være mulig med mer kjøretrening i bagasjen, sier Moland.

Kjøresten setter enda høyere mål.

– Jeg mener jeg er god nok til å vinne og setter derfor det som mål, sier hun.

– Flere europeere stiller i tillegg til amerikanere og kanadiere. Når du kjemper om seieren mot disse betyr ikke det at du er en av verdens beste kjørere?

– De beste skal være til stede, så det betyr vel kanskje det. Men jeg føler meg ikke best før jeg er best og da må jeg vinne.

Stort team

Med seg til USA har de fedrene sine, men får også god hjelp av Arctic cat-teamet Frattalone Racing som riktignok satser ungt.

– Jeg er den eldste og den eneste som kjører Pro lite. Men å ha et slikt team i ryggen er viktig, de hjelper oss veldig mye, avslutter Moland som trives i det amerikanske sirkuset der scootercross trekker tusenvis av tilskuere.

Elias Ishoel fra Oppdal vant pro lite lørdag, mens Nordreisas Kristoffer Holm ble nummer 12. Ishoel endte på 14. plass søndag. Verdensstjernen Tucker Hibbert vant pro open lørdag, men måtte se seg slått av Kody Kamm søndag.