Alta turnforenings årlige juleoppvisning gikk søndag av stabelen i Altahallen, og det på samme tid som foreningen feiret 35 år. Nærmere 300 turnere var en eller flere ganger ute på golvet i løpet av seansen, og da åpningsnummeret var gjennomført løs ble det delt ut flere priser og utmerkelser. Leder av Alta turnforening, Henriette Bismo Eilertsen, måtte tørke flere tårer da hun fikk gleden av å dele ut prisen for "årets turner" til sin egen datter, Leonora Eilertsen Kocak (13).

Datteren var stemt frem av turnforeningens egne medlemmer, og det var en rørt turnforeningsleder som måtte kjempe seg gjennom begrunnelsen for prisen. Det ble blant annet nevnt at hun både trente selv og er trener for flere turntropper, at hun begynte på turn bare seks uker gammel og at hun legger ned en kjempeinnsats for foreningen hver eneste dag.

- Jeg hadde aldri trudd at jeg skulle få den prisen, så det var kjempeartig. Det er mamma sin fortjeneste at jeg driver med turn og jeg er kjempeglad for at vi kan holde på med dette sammen. Jeg liker sporten og synes det er ekstra stas å kunne hjelpe andre til å nå sine treningsmål, sier prisvinneren som tilbringer minst 13 timer i hallen hver uke.

Hedret ildsjel-kandidaten

Også Trygve Kjærland Olsen fikk en oppmerksomhet før søndagens oppvisning. Alta turnforening og Finnmark gymnastikk og turnkrets takket for innsatsen han legger ned i hallen hver dag og uke, og oppfordret samtidig publikum til å stemme frem Olsen i Nrks konkurranse om å bli årets ildsjel. Olsen er der en av fem kandidater til å stikke av med prisen.

Henriette Bismo Eilertsen trudde så at showet kunne starte for alvor, men da tok hun feil. Styret hadde i all hemmelighet spurt flere av medlemmene hva de syntes om turnforeningslederen i forbindelse med foreningens 35-års jubileum, og der var det mange fine ord å hente. Ei av jentene hadde blant annet spurt om Bismo Eilertsen virkelig hadde en vanlig jobb i tillegg, siden hun var så mye i hallen. En annen mente hun var et flott forbilde.

- Jeg er kjempefornøyd med oppvisningen og innsatsen til alle. Det handler ikke bare om konkurranse i turn. I dag har det vært deltakere ute på matta som ikke en gang kan stupe kråke og slå hjul. Turn er med andre ord sporten for alle, og det er flott å se at så mange møter opp slik at vi kan få vise oss frem. Jeg er veldig stolt over alle som har deltatt i dag, og uten alle de helt fantastiske trenerne vi har, så hadde ikke dette vært mulig. Jeg ble kjemperørt over å få blomster fra medlemmene og ikke minst stolt over å kunne dele ut hedersprisen til min egen datter, sier Bismo Eilertsen.

Altaposten kommer tilbake med mer fra turnoppvisningen i mandagens papir- og pdf.utgave.