De ønsker å bygge ut idrettshallen i Kaiskuru. Men det vil ikke bli byggestart før tidligst i 2017.

– Posisjonen har foreslått å ta utvidelsen av Kaiskuruhallen inn i budsjettet igjen. Vi ser ingen mulighet for å starte byggingen neste år, men hvis alt går som planlagt vil det være mulig å realisere dette prosjektet i 2017. Det forutsetter at vi får kontroll på økonomien. Vi kan ikke fortsette å drive med underskudd. Da må vi legge alle planlagte investeringer på is, kommenterer «finansminister» Ole Steinar Østlyngen.

Administrasjonen hadde tatt Kaiskuruhallen ut av sitt budsjettforslag for perioden 2016-2019. Rådmann Bjørn-Atle Hansen ønsker ikke å si så mye om posisjonspartienes nye innstilling, som ble lagt fram i et møte i formannskapet i går.

– Jeg har levert mitt forslag. Nå er det opp til politikerne å bestemme veien videre, sier Hansen, som er helt sikker på at arbeidet med Kaiskuruhallen blir mye dyrere enn det som kommer frem i budsjettet.

– Jeg registrerer selvsagt at hallen er inne i varmen igjen. Det største problemet med det er man opererer med gamle tall. Prosjektet var tidligere kostnadsberegnet til 19,5 millioner kroner, og det er dette som er tatt med i budsjettet. Etter det jeg erfarer vil det nå koste rundt 35 millioner kroner å realisere prosjektet. Det er viktig å få frem i lyset, forteller rådmannen.

– Jeg hører han sier det. Det har ikke vært et tema for oss. Vi har forholdt oss til de tallene som ligger inne, så får vi se hva kommunestyret kommer fram til i neste møte. 2016 blir ikke noe godt budsjett. Her har vi måtte justere ned på flere områder. Men vi har trua på de omstruktureringene vi gjør for å komme i pluss. Da vil det åpne seg mulighet for nye investeringer i 2017, sier Ole Steinar Østlyngen.

2016-budsjettet og økonomiplanen for 2016-2019 skal vedtas på neste kommunestyremøte, som finner sted 14. desember.