Fredag formiddag meldte Alta IF på sine nettsider at den målfarlige angriperen Vegard Båtnes Braaten har signert en avtale som strekker seg til sommeren 2018.

Klubben la først fram en toårsavtale, men under forhandlingene kom det et uventet krav fra Braaten.

– Rune Repvik flirte litt da jeg kom med kravet mitt om et halvt år ekstra. Men det var med tanke på at jeg skal studere og tenker en framtidig lærerjobb. Og da er det mer praktisk å følge skoleåret, sier Braaten om sitt krav.

Hovedtrener Rune Repvik gleder seg enormt over at brikkene har falt på plass.

– Jeg er veldig glad for at Vegard kommer tilbake. Dette har klubben jobbet hardt for å få til, og jeg tror det er svært postivt for oss og byen at Vegard kler på seg Alta IF-drakten igjen. Det at han signerer en kontrakt på 2,5 år er med på å skape kontinuitet, og det vi får tilbake er et forbilde, en profil og en som fyller på med profesjonalitet i gruppa, sier Repvik til klubbens nettside.

Braaten kommer fra én sesong i Levanger i 1. divisjon, der skader dessverre satte en liten demper på hans deltakelse. Nå tror han på en ny vår.

– Totalpakken i Alta passet meg veldig godt. Jeg kan ha mer fokus på lærerstudiet, og samtidig spille fotball. Nytt kunstgress i hallen er også en positiv faktor etter to sesonger preget av skader. Jeg gleder meg enormt til å spille i gult og blått igjen, og vi skal sammen jobbe knallhardt for å kunne kjempe i toppen i år.

Flere oppgaver

På samme måte som kaptein Andreas Markussen har fått treneroppgaver rundt G16-laget skal Braaten være en del av teamet rundt jentelaget.

– Det virker spennende å ha en trenerjobb i tillegg og jeg ser fram til å starte samarbeidet med trenerne både på damelaget og på nivået under jentelaget, sier Braaten som også blir et bindeledd ut mot det øvrige samfunnet.

– Vi ønsker å være mer synlige i lokalsamfunnet og jeg skal være klubbens bindeledd ut mot eksempelvis skolene som vi har et ønske om å besøke i løpet av det neste året. Å stille opp slik er en liten ting for oss, men jeg husker fra jeg selv var liten at vi var litt kry når vi hadde kontakt med spillere på herrelaget til Nordreisa og etter hvert fra Tromsø IL, sier han.

Les mer om Braatens krav til sin gamle lagkamerat Svein Ove Thomassen i fredagens papir-/e-avis av Altaposten.