Veteranen Håvard Klemetsen måtte se seg slått av unggutten Jarl Riiber i NM for snart to uker siden. I helga starter verdenscupen og Klemetsen, som sammen med seks andre uttatte norske løpere har vært i finske Kuusamo siden lørdag, sier Riiber fortsatt er et steg foran.

– Mens Jarl har vært klart best i bakken og ser ut til å få ting til å stemme har det ikke gått spesielt bra for meg. Jeg har derfor mye å gå på, men stresser ikke med det, sier Klemetsen som imponerte i NM da han rykket fra Magnus Krog og Jan Schmid på sisterunden på Beitostølen og sikret sølvet.

– Jeg har hatt en god treningshøst og trent bedre og mer enn i fjor. Da er det naturlig at det kan ta litt lengre tid før det løsner opp, men når det løsner vil jeg tro formen varer lengre, sier han.

Usikkert vær

De siste dagene har vinden vært sterk i Kuusamo og hoppbakken har derfor ikke vært åpen for trening siden mandag. Klemetsen er forberedt på mye venting.

– Programmet sier trening og kvalifisering i morgen formiddag, men er været som nå kan det by på problemer. Men jeg bruker ikke energi på det selv om jeg er forberedt på at ting kan ta tid. Det er derimot noe man må takle og det gjelder bare å være klar når ting skjer, sier han.

– Sulten gjeng

Sammen med Klemetsen og Riiber er Magnus Moan, Magnus Krog, Jørgen Graabak, Jan Schmid og Mikko Kokslien tatt ut til verdenscupåpningen.

– Vi er en god gjeng og stemningen i laget er veldig bra, men det blir veldig godt å komme igang. For meg selv handler det kun om å få unna de første konkurransene og forhåpentligvis få en følelse på at man er på rett vei. I helga tror jeg alt kan skje for min egen del, men på Lillehammer neste helg har jeg tro på at resultatene blir mer normale. Så får resultatene bli som de blir i de første rennene, avslutter Klemetsen.

Lørdag er det individuell konkurranse som avsluttes med ti kilometer langrenn, mens teamsprint står på programmet søndag. Kanskje får vi da se veteranen Klemetsen (36) og kometen Riiber (18) gå sammen for første gang i en internasjonal teamkonkurranse.