Fredag åpner verdenscupen med klassisk sprint. Lørdag er det 10-kilometer fristil før minitouren i finske Kuusamo avsluttes med 15 kilometer klassisk jaktstart søndag.

– Jeg ønsker å hevde meg sammenlagt og sprinten i morgen blir derfor viktig. En finaleplass vil gi verdifulle bonussekunder, sier Finn Hågen Krogh som gjerne skulle hatt mer fristil, men likevel sier det ikke er livsviktig for at han skal lykkes.

– Det er ikke så veldig nøye hvordan programmet er selv om det optimale kanskje ville vært litt mer fristil. Men jeg føler jeg kan hevde meg i begge disiplinene og har derfor håp om å gjøre det bra i helga.

Bedre form

Resultatene på den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen for to uker siden var langt fra gode da han endte på 63. plass i fristilsrennet og nummer 37 på prologen til den klassiske sprinten. Formen er derimot mye bedre nå.

– Jeg fikk gjort en bra jobb både de dagene vi ble igjen på Beitostølen og dagene jeg hadde hjemme i Alta. Så jeg har våknet litt etter Beitostølen og formen virker å være mye bedre, sier han.

Testet bort staking

Sprintløypa i Kuusamo har en bratt stigning like før mål. Det betyr trolig at de aller fleste vil velge bort staking til fordel for festesmurning.

– Selv om vi hele tiden har ment at det ikke går å stake i denne løypa så gjorde vi en test i dag der en av guttene prøvde å stake mens vi andre brukte festesmurning. Det fungerte dårlig for han og forholdene må eventuelt bli veldig mye dårligere for festesmurning for at vi skal velge blanke ski, sier Krogh som ikke er misfornøyd med det.

– Det passer bra for meg som ikke er mest kjent for staking, avslutter han.