Mathias Dahl Abelsen skal spille for landslaget under VM-kvalifiseringen i Portugal, skriver Alta IF på sine nettsider.

Kvalifiseringen er 10.-12. desember og motstanderne er i tillegg til vertslandet Romania og Polen.

– Det var artig å komme med i troppen. Det blir en helt ny erfaring, og jeg gleder meg veldig, sier Dahl Abelsen til A-sporten.

Tekniske Dahl Abelsen er opprinnelig fra Sortland og har imponert for Vesterålen Futsal, og ligger nå an til å få sin debut på landslaget.

– Jeg så Mathias under serieåpningen i Trondheim for noen uker siden. Han er en spiller vi tar med på prøve for å se hvordan han passer inn og hvordan han tar nivået. Det er et forsøk rett og slett for å se, sier landslagssjef Esten O.Sæther til Vesterålen online.

Dahl Abelsen har spilt futsal i fem år sammen med gjengen fra Vesterålen, og denne sesongen har de imponert stort i eliteserien for menn. For øyeblikket leder de serien.

– Futsal er en fin avveksling fra det jeg driver med resten av året, og det passer min spillestil godt. Dette er første gang jeg er på landslaget, så jeg reiser ikke til Portugal med store forventninger. Jeg tar det som det kommer. Det blir helt sikkert en artig og lærerik tur, kommenterer 21-åringen.