23-åringen fra Bærum har ikke vært i aksjon på håndballbanen siden Alta IF møtte BUL til treningskamp i slutten av august 2014. Drøyt 14 måneder senere plages han fortsatt med smerter i kneet som ble operert i januar i år.

Reiser til Oslo

Nå skal kantspilleren til nye undersøkelser og påfølgende operasjon, noe som trolig vil sette punktum for et altfor langt skademareritt.

– Det er jo helt på trynet at en skade i menisken skal holde meg ute av spill så lenge, men slik har det dessverre blitt. Jeg merket fort at ikke alt var som det skulle da jeg begynte oppkjøringen til årets sesong. Så de siste månedene har jeg ventet på MR-røntgen og nye undersøkelser. Det har tatt tid, men nå kan det se ut som at bitene faller på plass. 21. desember skal jeg undersøkes av Aleris-klinikken i Oslo, og dagen etter er det satt av tid til operasjon. Hvis alt går etter planen kan jeg begynne å trene igjen så snart operasjonssåret er grodd skikkelig, sier Bendik Holstad til Altaposten.

Mindre inngrep

Trolig har Holstad fått en ny rift i menisken. Da han ble operert i januar sydde de alt på plass, noe som betyr et langt avbrekk og ikke minst en lang opptreningsperiode. Denne gangen blir det etter all sannsynlighet et mindre inngrep og mye kortere restitusjonstid.

– På meg virker det som at operasjonen som ble utført i januar ikke var spesielt vellykket. Jeg har hatt store smerter i lang tid, og det har vært umulig for meg å trene normalt. Slik det ser ut nå vil det være mest naturlig å kun skrape bort riften. Det vil muligens gi meg slitasjeskader når jeg blir eldre, men akkurat nå føles det som en liten pris å betale for å bli frisk, kommenterer den uheldige 23-åringen.

Han legger ikke skjul på at det siste året har vært veldig tungt.

– Jeg har drevet med håndball siden jeg var seks år gammel. Etter å ha gjort unna håndballinja på NTG har jeg spilt på ulike nivåer både i Norge og på Malta, så det sier seg selv at håndballen er en stor del av livet mitt. Det er klart at de siste 14 månedene har vært ekstremt frustrerende, avslutter Holstad.