Norges Fotballforbund ved Håkon Grøttland og kretsansvarlige for landslagsskolen har tatt ut en G14-, G15- og J14/15-tropp til landsdelssamling i Trondheim 4. – 6. desember.  På listene finner vi fem spillere fra Finnmark. En av dem er BULs Martine Romsdal (15) som har vært ute av de fleste samlingene den siste tiden på grunn av langt skadeavbrekk.

– Jeg har tidligere vært med på både regionale og nasjonale samlinger, men har vært ute av listene i lang tid. Så det er veldig artig å være tilbake, sier Romsdal som får klubbvenninnene Runa Lillegård og Eline Hegg med seg til Trondheim.

– At vi er flere som skal representere BUL er bare artig og det er helt sikkert like artig for Eline og Runa som det er for meg å få lønn for strevet, sier Romsdal.

Vil videre

Lillegård og Hegg var også med på Statoli talentsamling i sommer og har trolig allerede vist seg fram for landslagssjefene. For et år eldre Martine  Romsdal, som kom som en vind inn i BUL-laget i sommer når skadene var leget, handler det om å gjøre et så godt inntrykk at hun vurderes inn mot neste uttak.

– Jeg regner med det vi viser i Trondheim vil være gjeldende for videre uttak, så målet må være å gjøre det så bra at man vurderes inn mot neste landslagssamling, innrømmer hun.

Marcos debut

BULs Marco Mauno Johannessen er eneste finnmarking i klasse G14, mens  HIF/Steins Marcus Holmgren Pedersen er plukket ut til G15-samlingen.

STORTALENT: Marco Mauno Johannessen styrte i sommer BULs smågutter til seier i Altaturneringa og er ansett som et av fylkets største talenter. Foto: Magne Ek

Mauno Johannessen styrte i sommer BULs smågutter til seier i Altaturneringa og er ansett som et av fylkets største talenter, men debuterer på samlinger på nasjonalt nivå.

Hammerfestingen Holmgren Pedersen deltok også på talentleir i Porsgrunn i sommer.

Samlingen i Trondheim arrangeres for de mest lovende 14- og 15-åringene fra kretsene Finnmark, Troms, Hålogaland, Nordland, Trøndelag, Sunnmøre, Nordmøre og Romsdal, Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. En tilsvarende samling arrangeres uka etter i Sarpsborg for spillere fra kretsene Oslo, Akershus, Østfold, Indre Østland, Buskerud, Vestfold, Telemark og Vestfold.