Altaværingen Ellen Suhr Ydstebø ønsker å ri langdistanse-VM i Dubai neste år og vil kvalifisere seg og hesten Shah Nahim til mesterskapet så tidlig som mulig. Derfor har de denne uka tatt turen til franske Fontainebleu med kun ett mål for øyet.

– Vi er her ene og alene for å kvalifisere oss til neste års VM i Dubai. Så om vi blir sist eller nummer ti betyr ingenting så lenge vi klarer å holde en snitthastighet på minst 14 kilometer i timen og kommer oss velberget i mål, sier Alta-rytteren som vil samarbeide med norske Susanne Neset og to svenske ryttere i det 16 mil lange rittet.

– Vi har alle sammen det samme målet og er blitt enige om at vi skal forsøke å ri sammen så mye av rittet som mulig. Vi fokuserer kun på å ri fort nok i forhold til VM-kravet og tenker å legge oss på 16 kilometer i timen så vi har noe å gå på, sier hun på telefon fra Sør-Frankrike.

Ullsokker og longs

Hun forteller at det virker som det nordnorske høstværet har slått rot også i Sør-Frankrike.

– Vi har akkurat ridd en halvannen times tur i fire grader og regn. Heldigvis har jeg både ullsokker og longs med i bagasjen for det var forferdelig kaldt. Jeg følte det akkurat som når man er på fjellet om vinteren og fryser i scooterskoene, sier hun.

At hesten ikke er ukjent med slike forhold er hun glad for.

– Våre hester er heldigvis vante med både kulde og regn så jeg tror ikke det skal by på problemer, men hadde det ikke vært så ubehagelig å ri med scooterdress så skulle jeg gjerne gjort det, sier hun med et smil.

Får flere sjanser

Om hun ikke skulle lykkes i Frankrike denne gang er ikke løpet kjørt i forhold til VM.

– Oppkjøringen blir annerledes om jeg ikke lykkes i dette rittet. Klarer vi kvalifiseringen skal Shah Nahim få mye hvile til våren og ikke delta i så mange konkurranser. Klarer vi det derimot ikke kommer det flere sjanser, men han vil da ikke få like mye hviletid i forberedelsene, avslutter altaværingen som har bosatt seg utenfor Haugesund med mann og barn.