– Med en sending på 6-7 timer bør det være mulig å få nevnt både fotballjentene, Finnmark og Øksfjord, fleiper Finjord på Facebook foran den spennende mandagen på NRK. Sendingen starter klokken 13.45 og vil vise innspurten av hurtigsjakk-VM i Berlin, der det kun gjenstår fem partier.

Finjord har lang er faring fra sjakkmiljøet og var en viktig ildsjel for miljøet i både Øksfjord og Alta for en del år tilbake. Blant annet ble det arrangert NM i hurtigsjakk i Øksfjord med Finjord i spissen. Magnus Carlsen gjestet også Alta som et pur ungt supertalent.

Magnus Carlsen har for øvrig kursen mot gull foran avslutningen av hurtigsjakk-VM. Med seier over Teimur Radjabov og konstaterte at han er i drømmeposisjon foran avslutningsdagen.

24-åringen fikk med seg fire av fem poeng også på dag to av VM i Berlin. Åtte poeng så langt gir et ypperlig utgangspunkt foran de fem rundene som avslutter gullstriden mandag.

– Dette går akkurat som det gikk sist. Dette er veldig bra. I mange partier går det litt over stokk og stein, men det hjelper å kjempe. Fighting-egenskapene mine gjør at jeg har trukket det lengste strået i alle de harde partiene, sa Magnus Carlsen til NRK etter endt dag.