Årets fotballsesong går mot slutten, og de fleste aldersbestemte spillerne her i nord har pakket ned treningstøyet for denne gang. Men slett ikke alle. Seks BUL-spillere født i 2000, 2001 og 2002 har fått trene sammen med Tromsø ILs fotballakademi denne uka. De hadde første økt på mandag og avsluttet oppholdet med en siste trening fredag ettermiddag.

– Vi har et sportslig samarbeid med Tromsø, og ønsker å knytte enda tettere bånd. De har svært dyktige trenere og spillerutviklere, og den kompetansen vil vi utnytte. I den forbindelse inviterte de noen av våre største fotballtalenter på trening i høstferien. Dette er en skikkelig gulrot for spillerne, kommenterer Rune Stamnes, som sammen med Lasse Sørnes har fulgt treningene på Alfheim denne uka.

Høyt nivå

Han skryter av opplegget og kvaliteten på treningsøktene.

– Det er et gjennomført høyt nivå på treningene. Våre gutter har virkelig fått mye ut av dette oppholdet. Vi sendte de spillerne som vi mener er kommet lengst og har de beste holdningene. De har på ingen måte gjort seg bort her, fastslår Stamnes, som håper at noen av disse guttene en gang i tiden kan være god nok for spill i eliteserien.

– Vi er ikke naive. Det er klart at Tromsø på denne måten kartlegger unge talenter i Nord-Norge. Men det er helt uproblematisk for oss. Vi er opptatt av spillerutvikling, og har alltid latt våre talenter ta steget videre når de er gode nok. Det vil vi fortsette med.

Fast opplegg?

Han håper at denne «treningsleiren» kan bli et fast innslag hver høst.

– Det passer veldig bra å gi unge spillere en slik mulighet når sesongen er på hell. Det er virkelig noe å strekke seg etter. Her blir de tatt godt vare på av svært kompetente folk, mener Stamnes.

BUL ønsker også å få til et opplegg for klubbens aldersbestemte trenere.

– Her kan det være mye å hente for våre trenere. Vi skal prøve å få til et opplegg med både teori og praksis. Det vil være kjempebra å få nye impulser som de kan ta med seg i treningshverdagen, avslutter han.