BULs jenter 16-årslag har stått for en fantastisk prestasjon denne sesongen. De knuste Grand Bodø 5-1 hjemme på Coop-banen i den første runden i NM J16 Telenor cup, og fulgte opp med en enda sterkere 2-1-seier borte mot Kolbotn i kvartfinalen. Kolbotn hadde slått ut Lyn i sin første kamp. De spilte finale i fjor og var en av favorittene til å vinne i år.

Kjenner motspillerne

Etter bortekampen mot Kolbotn var det rimelig sikkert at semifinalen ville bli spilt i Alta. Og da Norges fotballforbund bestemte at Stabæk skulle komme nordover var det spesielt én av BUL-spillerne som umiddelbart tok tenning. Therese Vollan Kristensen har nemlig spilt sammen med dette Stabæk-laget i Norway cup ved flere anledninger, og kjennes godt en del av spillerne.

– Noen utskiftninger har det vært, men stort sett har jeg god kjennskap til laget som kommer nordover. Og nettopp derfor er det helt uaktuelt å tape lørdagens kamp. Dette skal vi vinne. Jeg nekter å gi Stabæk-jentene gleden av å slå oss ut av cupen. Vi skal til finale, ikke Stabæk, fastslår den unge midtbanespilleren.

VIKTIG TRIO: Martine Romsdal, Oda Lillegård og Anna Opgård blir svært sentrale i lørdagens cupoppgjør. Foto: Karl Eirik Steffensen

Hun tok det litt rolig på torsdagens treningsøkt. En liten skade har plaget henne den siste tiden, men Vollan Kristensen lover full trøkk når lørdagens historiske NM-semifinale blåses i gang på Coop-banen.

– Jeg gleder meg vanvittig til denne kampen. At jeg holder litt igjen på trening er bare for å være helt sikker på at kroppen fungerer optimalt på lørdag. Ingenting kan stoppe meg fra å spille, ler stortalentet som denne sesongen har spilt seg til fast plass på BULs A-lag i 2. divisjon.

Gylden generasjon

Det er slett ingen tilfeldighet at BUL har lyktes så godt i dette norgesmesterskapet, som med seier på lørdag vil sørge for finaleplass. Da blir det Oslo-tur i november for å møte Lørenskog eller Molde. De gjør opp om den andre finalebilletten på søndag.

BUL har nemlig fått samlet de største unge fotballtalentene i Alta i samme klubb, og den gyldne generasjonen kan på sikt sørge for at Nordlysbyen igjen har et 1. divisjonslag på damesiden. I år ble BUL-damene nummer to i serien - kun slått av suveren Fløya.

Spillere som nevnte Therese Vollan Kristensen, Oda Lillegård, Martine Romsdal og Anna Opgård har tatt store steg denne sesongen, og disse fire tidligere Alta IF-spillerne vil garantert sette sitt preg på lørdagens cupoppgjør.

SUKSESSTRENER: Terje Falsen har gjort en kanonjobb med BULs J16-lag. I morgen kan han føre dem til finale. Foto: Karl Eirik Steffensen

Spørsmålet er om angrepsspiller Runa Lillegård, som bare er 14 år gammel, blir klar til kamp. Den lynhurtige angrepsspilleren scoret to ganger mot Grand Bodø og ble matchvinner mot Kolbotn. Hun trente ikke i går.

– Runa har fått problemer med den ene foten. Dette er en skade som hun har hatt tidligere, og da tok det litt tid før hun var tilbake. Men vi skal få henne til behandling, og vi håper og tror at hun skal bli klar, sa pappa Vidar Lillegård til A-sporten i går kveld.

– Det er klart at vi krysser både fingre og tær for at Runa skal bli friskmeldt. Vi har mange gode spillere, men den trusselen hun utgjør i angrepsspillet er det ingen andre som kan matche. Hun skremmer vannet av motstanderne med sin utrolige hurtighet. Runa herjet mot Grand Bodø og lekte med en landslagsstopper da Kolbotn ble slått. Hun har det lille ekstra som vi trenger mot et lag som Stabæk, sier trener Terje Falsen til Altaposten.

To landslagsspillere

Stabæk banket Notodden 6-0 i den første runden. Men mot Gneist i kvartfinalen måtte det straffekonkurranse til for å skille lagene. Stabæk vant til slutt 7-6.

Det kan nevnes at Stabæk kommer nordover med flere landslagsspillere. Frida Bergmann Thomas vokter buret for bærumsjentene, og er også målvakt for det norske U17-landslaget. Det samme er utespiller Camilla Linberg. Sistnevnte har også fått spilletid for Stabæks J19-lag, som også skal spille semifinale denne høsten. De møter Kaupanger borte i norgesmesterskapet for landets 19-åringer.

PS! De som ikke har muligheten til å se kampen fra tribuneplass kan følge oppgjøret på våre nettsider. Vi streamer nemlig den historiske cupmatchen direkte på altaposten.no. Sendingen starter klokken 13.50. Kampstart er 14.00.