50 unge håndballspillere tilbringer deler av høstferien i BUL-hallen, der Bossekop UL i samarbeid med Norges håndballforbund og Gjensidige arrangerer håndballskole. Tidligere i uka var samme antall deltakere i aksjon i Altahallen. Da var det Alta IF som var arrangør.

Trenger støtte

Håndballskole er flotte greier, og de som deltar storkoser seg med og uten ball. Men det er dessverre ikke alle som får være med. Alta IF måtte si nei til flere, og situasjonen er akkurat den samme i BUL. Og det er ikke antall instruktører som setter begrensninger for hvor mange som kan delta. Problemet er mangel på håndballhaller i Nordlysbyen.

MYE LEK: Ingeborg Marie Kristensen (7), Jenny Leinan Hobberstad (7) og Astrid Stenvold Leinan (7) hadde det kjempeartig på håndballskolen. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi hadde mange på venteliste, og det er alltid trist å si nei til noen. Hadde vi hatt to haller her ville det ikke vært noe problem å fylle begge med håndballgærne unger. Da hadde vi hatt plass til 100. Kapasiteten er fullstendig sprengt. Det gjelder både arrangement som dette og ellers i hverdagen. Vi har kjempelyst til å bygge hall selv, men det går ikke uten støtte fra kommunen. Og nå ser det ut som at de utsetter byggingen av hall i Kaiskuru. Det er kjempetrist, kommenterer Lisa Marie Røst Gudmestad.

Vil gjerne rekruttere

Hun er ansvarlig for håndballskolen sammen med Kari Mikkelsen. De synes det er artig å arrangere tiltak som dette, men kjenner samtidig på frustasjonen over plassmangelen.

– Vi ønsker hele tiden å rekruttere flere spillere, og i så måte fungerer håndballskolen perfekt. For mange er dette deres første møte med idretten, og de aller fleste har lyst til å fortsette. Men det er helt umulig for oss å opprettholde aktiviteten gjennom vinteren. Vi har rett og slett ikke plass til alle, forteller Røst Gudmestad, som er glad for at naboklubben også har arrangert håndballskole denne uka.

ØVELSE GJØR MESTER: Denne jenta drev med skytetrening mens de andre spiste lunsj. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er flott at Alta IF også har tatt del i dette. På den måten har også de på østsida hatt muligheten til å delta, sier hun.

Alta IF hadde skole fra mandag til onsdag, mens BUL har fra onsdag til fredag.

Flotte ildsjeler

Da A-sporten stakk innom BUL-hallen i formiddag var det lunsjpause for deltakerne. Men det tok ikke lang tid før ungene var i aktivitet igjen.

ALLSIDIGE: Denne guttegjengen hadde mange ulike baller i lufta da A-sporten stakk innom. Foto: Karl Eirik Steffensen

– De får lov til å leke fritt etter matpausen. Opplegget disse dagene er veldig lekent, og øvelsene er tilpasset de ulike aldersgruppene. De lærer samtidig mye håndball, forteller BUL-bossen, som skryter både av instruktørene og ildsjelene som stiller opp.

– Det er flere bestemødre som har laget lunsj, skjært opp frukt og stått på i timesvis. Det er fantastisk at de stiller opp på denne måten. Jeg må også få skryte av instruktørene som gjør en kjempejobb. De er blide og fornøyde hele tiden, og det smitter over på deltakerne. Mange spiller på A-laget og er forbilder for disse ungene. Det betyr ekstra mye å ha sine favorittspillere som instruktører, smiler hun.