– Omleggingen av forbundets IT-systemer har vært alt annet enn vellykket. I år flyttet vi dessuten påmeldingsfristen fra 1. mai til 30. august, noe vi aldri ville ha gjort dersom vi visste at de nye programmene var så skrøpelige. Alt dette har ført til store forsinkelser med terminlistene, men nå ser vi omsider lys i tunnelen. I løpet av dagen og morgendagen vil hele oppsettet for Nordland, Troms og Finnmark ligge ute på våre nettsider. Det vil bli spilt håndball også her oppe denne sesongen, smiler Eirik Engelsen.

Har fått mye kritikk

Håndballforbundets mann i Finnmark har måtte tåle mye kritikk for disse forsinkelsene. Det er ikke lenge siden Region Nord var ferdig med oppsettet for seniorlagene, og der er seriene allerede kommet i gang. Nå er det altså de som har ansvaret for de aldersbestemte lagene som kan begynne planleggingen av årets sesong.

TRAVELT: Eirik Engelsen har hatt noen problemfylte og hektiske uker. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er klart at det har vært mye frustrasjon blant de som har ventet på oppsettet. Alle ønsker å booke hall til kamper, bestille reiser og sette opp dugnadslister. Vi har full forståelse for at folk er oppgitte. Jeg er gjerne den første de ringer eller sender mail til, så det er klart at jeg har merket dette på kroppen. Men de aller fleste forstår hvorfor det har blitt sånn, sier Engelsen til A-sporten.

Pen økning

Men ikke alt er beksvart for håndballen i landets tre nordligste fylker. Engelsen & co kan glede seg over en fin økning i antall aldersbestemte lag.

– Vi har faktisk en økning på 17 prosent fra fjoråret, noe som er formidabelt. Dette er svært gledelige tall for oss som er opptatt av bredde og utvikling her i nord. Alta og Vest-Finnmark markerer seg igjen på positivt vis. Tross lavt folketall er en tredjedel av lagene som spiller håndball i Nord-Norge herfra. BUL og Alta IF er de største klubbene i landsdelen, forteller en fornøyd klubbrådgiver.

Han synes det er ekstra gledelig at Hammerfest stiller med tre lag i år.

– Det viser at vi gjør noe riktig. Men håndballfamilien har fortsatt plass til flere. Potensialet er fremdeles stort mange steder.