Skolene i Nordlysbyen har høstferie denne uka. Men det er slett ikke alle som puster ut etter en drøy måned på skolebenken. Både Alta IF og BUL arrangerer nemlig håndballskole i disse dager, og det betyr full rulle fra morgen til langt ut på ettermiddagen. A-sporten stakk innom Altahallen i formiddag, der 50 svært aktive elever så ut til å trives svært godt sammen med instruktørene fra herrelaget.

– Det er håndballforbundet som har satt et tak på 50 deltakere. Dette er et meget populært tilbud som har vært etterspurt i flere år, og dessverre hadde vi ikke plass til alle som ville delta. Men de som har kommet med har noen kjempefine dager her hos oss, forteller Tone Andersen i Alta IFs håndballgruppe.

VIKTIG MANN: A-lagsspiller Håvard Brekmo (til høyre) har virkelig stått på for håndballskoleelevene. Foto: Karl Eirik Steffensen

Det er A-lagsspiller Håvard Brekmo som har tatt på seg hovedansvaret for det som skjer i Altahallen mandag, tirsdag og onsdag denne uka. BUL starter opp sin håndballskole på onsdag og holder det gående til og med fredag. Etter det A-sporten kjenner til er også denne begivenheten fullbooket.

– Vi er veldig glade for det arbeidet Håvard har lagt ned, både i forkant og underveis. Han har virkelig stått på for disse ungene. Vi har totalt 13 instruktører i sving, der også noen fra 16-årslaget hjelper til, sier Andersen.

LÆRERIKT: Deltakerne gjorde unna øvelser og spilte kamper. Foto: Karl Eirik Steffensen

Forbundet har kommet med masse forslag til ulike øvelser. Men til syvende og sist er det arrangøren og instruktørene som bestemmer innholdet.

– Det er mye lek og moro på programmet. I tillegg lærer de masse håndball, avslutter hun.