Altaposten kunne fredag avsløre at det foreligger planer om både asylmottak og moské i Bossekop. Altaposten er kjent med at også det flerkulturelle senteret Sisa ser seg om etter å etablere seg i nabolaget. Organisasjonen ønsker å komme seg inn i lokalet til gamle Alta bok- og papirhandel.

John Tore Martinsen ved Sisa ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken, utover at Sisa har vært og sett på lokalet, og er interessert i bygget.

Ronny bekymret

PÅ FLYTTEFOT: John Tore Martinsen og SISA vurderer det gamle bygget til Alta bok- og papirhandel.

Lørdag uttalte varaordfører Ronny Berg at han var skeptisk til at man både skulle lokalisere asylmottak i Nordlys hotell-bygget og moské i Skoglund-bygget. Til opplysningene om at Sisa også planlegger en etablering i Bossekop,sier Berg følgende:

– Hva er det egentlig vi har tenkt å gjøre med Bossekop? Nå må vi tenke oss om, og se hva vi danner der nede, sier varaordføreren.

Han har fått massive reaksjoner etter lørdagens oppslag.

– Blant annet har naboer uttrykt bekymring til meg. Den skepsisen deler jeg, og jeg har full forståelse for at folk reagerer. Man skal altså trykke alt dette inn i lille Bossekop. Her må vi lytte til beboerne og få en bred politisk prosess på det, sier Berg.

Ville hatt elevhybler

Flere har tatt til orde for at Nordlys hotell kunne vært brukt som elevhybler.

– Jeg synes det er en kjempegod ide, dette ligger nært kollektivtransport, og bare noen kilometer unna videregående. Dessverre tror jeg ikke fylket har sjans til å konkurrere med Hero på pris. De betaler godt, det er bare å se på husene de betaler 30.000 i måneden for, sier han.

Lisbeth Isaksen, hovedutvalgsleder for kompetanse i Finnmark fylkeskommune, sier til Altaposten at man i fjor var i dialog med en hotelleier, men hun kjenner ikke til at det er gjort lignende fremstøt i år.

– Jeg skal ha et møte med ordføreren i Alta 18. august om elevboligsituasjonen, sier Isaksen.

– Hvordan er situasjonen?

– Det er klart at det er noe mer press på markedet i Alta enn tidligere, da vi ikke har noen avtale med Studentsamskipnaden, og internatet er ute av drift, men det er vanlig at man er bekymret på denne tida. Det pleier å gå seg til nærmere skolestart, sier Isaksen.

– Dobbeltmoral

Berg beskylder også Tommy Berg for å tale med to tunger. Berg kritiserte varaordførereren for å behandle asylsøkerne som annenrangs borgere med sine uttelser i Altaposten lørdag.

– Da han ville forby niqab i Alta-skolen, var det greit. Jeg er enig med han i at vi må forby det, men jeg skifter ikke retorikk ettersom hva som passer, som han gjør her, sier Ronny Berg.