Fredag klokken 12 åpnet Sushi Point på Amfi, men allerede før den offisielle åpningen hadde startet var det nesten fullt på restauranten.

Roger Michalsen er dreven restauranteier i Tromsø og har gått sammen med Poa Sam Chiang for å starte opp i Alta.

- Vi har kjempeforventninger! Jeg er nesten helt sikker på at dette kommer til å gå bra, sier Michalsen.

Spent på sushi

En annen som er forventningsfull er 11 år gamle Christine Linnea Løksa. Hun skal smake sushi for første gang.

- Det er kult at den kjører sånn her, sier hun og peker på en liten skål med sushi som kommer tøffende forbi på rullebåndet som går gjennom lokalet.

Med mamma Birgit Løksas hjelp har hun plukket av noen retter. Smaken er ny og annerledes, men hun utelukker ikke at hun kommer til å spise det igjen. Birgit Løksa har spist sushi før og er mer entusiastisk.

- Det er nydelig! Jeg er kjempe glad for at det har kommet. Det er et kjempespennende konsept. Jeg synes det ser så bra ut og smaker kjempegodt, sier hun fornøyd.

Fargesystem

Sushien lages kontinuerlig. Hver time settes nye retter på båndet. Fargene på lokket viser hvor lenge de har vært ute. Om ingen gjester har plukket av maten innen to timer blir den tatt av.

- Vi prøver å gjøre det ferskest mulig og legge fersk på bånda, slik at kunden får best mulig kvalitet, fastslår makker Poa Sam Chiang.

Gjennom samme system plukker gjestene av de fatene de vil ha. Fargen på fatet indikerer prisen. Til slutt settes de tomme fatene sammen og man servitørene kommer bort og tar betalt.

Etterspurt

Poa Sam Chiang har erfaring med å drive sushirestaurant i Tromsø.

- I Tromsø har vi fått mye spørsmål om når vi skal åpne i Alta. Vi har mange folk fra Alta som kommer ned og spiser sushi, smiler han.

Nå er altså altafolkene tatt på ordet. Michalsen sier at de har blitt godt mottatt av både senteret og kommunen.

- Alta er en by i vekst, en by i framgang og derfor mener vi at Alta trenger sushi, avslutter han.

Hentet inn ekspertise

Med seg for å starte Sushi Point har de erfarne sushikokker. Planen framover er å ansette kokker fra Alta og lære opp disse.

På sikt skal bare to av de nåværende kokkene bli igjen. Sammen med makker Poa Sam Chiang planlegger de å totalt tilføre 10 – 12 nye arbeidsplasser.

- Vi vil være trygg på at kvaliteten blir beholdt, sier Michalsen.

Michalesen poengterer at de også har noe for dem som er skeptisk til rå fisk. En del retter blir fritert.

- Men det er sushi som er fritert, forklarer han.Lokalet som tidligere var klesbutikk har nå plass til rundt 35 restaurantgjester.