– Han kan ikke kalle det for en ghetto. Da stempler man en hel gruppe, sier Berg til uttalelsene fra Ronny Berg om planene om å etablere både moské og asylmottak i Bossekop.

Han mener det må være det samme om moskeén og asylmottaket ligger i Bossekop eller på Kronstad.

– De som driver asylmottak må ha kontroll, og holde det i orden. Det samme gjelder for gårdeiere og leietakere i bygg. Men i Norge har vi religionsfrihet, så  varaordføreren kan ikke nekte muslimene å ha moské, fastholder Berg.

– Hva med jødene?

Han spør seg også om Frp-mannen vil nekte læstadianere og Jehovas vitner å flytte fra sine bygg, eller en jødisk forsamling får nei til å åpne synagoge.

– Det er nå slik når vi lever i et demokrati og har religionsfrihet, at det kan vi ikke nekte dem. Prinsippet må være det samme. Det handler om frihet til å velge. Eller vil Berg ta vekk religionsfriheten fra grunnloven, spør SVeren.

Han tror heller ikke det blir noen ghetto i Bossekop.

– Når han kaller det for ghetto, sier han samtidig at de er annenrangs borgere. Det er kjent Frp-retorikk, frykt for det som er ukjent. De stigmatiserer en hel folkegruppe. Det er tross alt 1,7 milliarder muslimer i verden. Det er ikke flere terrorister blant disse enn det er blant de kristne. Se på for eksempel Nord-Irland, sier Berg.

– Snart valg

Berg mener navnebror Berg går for langt i sin frykt.

– Muslimene har en moské som er for liten, og så vil han nekte dem å utøve sin religion. Det blir for dumt. Det er greit at det er kort tid til valg, og han er Frp-mann, men her går han for langt med skremselspropaganda om at det vil poppe opp moskéer. Det vil det ikke gjøre. Det skremmer meg at varaordføreren som skal være varaordfører for alle, ikke ser det. Skal han nekte gårdeiere å leie ut og få inntekt på byggene sine, spør Berg avslutningsvis.