– Vi driver ut august og så legges drifta ned, sier daglig leder Tor Arne Pettersen til Altaposten.

Han forklarer nedleggelsen med sviktende lønnsomhet. Etter at Pettersen overtok hotellet i 2009, har man ikke klart å produsere overskudd i bedriften.

Mange blir arbeidsledige

Mellom 15 og 20 årsverk forsvinner når hotellet stenger dørene.

– Vi har hatt sviktende lønnsomhet i de 5-6 årene vi har drevet. Når man har negative resultater så mange år, må eierne til slutt si stopp. Det var noe bedring i år, men det var ikke nok til å drive videre, fastholder Pettersen.

De ansatte ble informert på et allmøte denne uka.

– Noen var ikke veldig overrasket, mens på andre kom beskjeden som et sjokk. Alle synes det er trist og vemodig. Vi hadde et fint arbeidsmiljø, og det er klart at det gjør det ekstra trist at dette nå rives opp, sier hotellgeneralen, som også selv blir uten arbeid.

– Det er jo litt som skal gjøres de neste månedene, men etter det blir det samme situasjon for meg. Jeg har osgå en sønn som blir arbeidsledig, så det er klart at dette er like ille for oss, sier Pettersen.

Han tror imidlertid de ansatte skal ha små problemer med å finne annet arbeid.

– Jeg har så gode folk, at det tror jeg ikke blir noe problem. Det er behov for både kokker, servitører og vaskere, understreker han.

Knekt av Thon

Alt i alt, var det utbyggingen av Rica, og oppføringen av det nye Thon-hotellet, som ble spikeren i kista.

– Vi fikk en dobling i kapasiteten da Thon kom med 160 rom og Rica fikk 70 ekstra. Det er klart det skal noe til å fylle, og vi ligger litt i utkanten. Noen vil bo slik, men veldig mange vil helst bo i sentrum. Dette merker vi særlig med kurs og konferanser, folk vil gå på Amfi å handle i pausene. Men slik er det, sier Pettersen.

Han sier hotellet har mange faste middagsgjester, og håper noen tar opp tråden for å gi disse et tilbud.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra stamkundene om at de synes dette er trasig, men så lenge vi ikke har nok igjen for å drive, så går det ikke, fastholder han.

Ikke hotelldrift

Bygget skal nå overtas av andre. Foreløpig kan ikke Pettersen gå ut med hva lokalet skal brukes til.

– Men det blir ikke hotelldrift der videre, sier han.