Ismail Omar, leder i Alta muslimske forening, sier til Altaposten at Alta-muslimene i forbindelse med terror-truslene som kom mot Norge i forrige uke, ønsker å gå ut og ta avstand fra islamistiske terrorister og fundamentalister.

– Vi liker ikke slike folk. Vi er glade i det norske samfunnet, og tar sterk avstand fra de som vil ødelegge det, fastholder Omar.

Forhatt blant muslimene

Han sier disse islamistiske fundamentalistene er forhatt blant vanlige muslimer.

– 99 prosent av muslimene er imot disse folkene og reagerer med avsky på deres trusler, fastholder Omar.

Han sier Alta-muslimene er trivelige folk.

– Islam er en fri religion, men disse folkene som truer lager problemer for muslimer i hele verden. Vi er veldig imot trusler, understreker Omar.

Felles front

Muslimen forklarer at moskéne i Norge har dannet felles front mot islamistene.

– Å bombe og utføre terror er forbudte og avskyelige handlinger. De som truer med dette er langt fra representative for den fredelige og barmhjertige religionen vi er, mener han.

TAR AVSTAND: Ismail Omar sier muslimene i Alta ikke har noe til overs for de fundamentale islamistene. – Vi liker det norske samfunnet, sier han. Foto: Arne Reginiussen

I Norge har moskeene gått ut og bedt sine medlemmer ta kontakt med politiet om man ser noe mistenkelig opptreden fra noen medlemmer.

– Vi fremmer toleranse mellom ulike etniske grupper og trosretninger. Vi vil ikke støtte dem som kommer hit for å gjøre ugjerninger i Allahs navn, understreker Omar.