Ikke alle benytter sommeren til å tre ut av hverdagsuniformen for å koble av med andre gjøremål enn ellers på året. Selv om sommerbølgen i form av lite skyer og luftfuktige dager har vært på besøk i Alta, fortsetter entreprenøren Øystein Haugan med å utsmykke tomta i Sagaveien 2. Hammeren, plankene og jordspaden er tre av hans beste arbeidskamerater.

– Jeg er en person som trives med å holde på med ulikt type arbeid hele tida. Nå har jeg satt opp ei lekestue til ungene mine som er strålende fornøyd. De er veldig glade for å ha fått et lite hus å leke i, sier den driftige trebarnsfaren.

Helt siden Haugan med familie kjøpte tomta sommeren 2010, har altmuligmannen vært travelt opptatt. Huset, garasjen, utendørsarealet og nå lekestua har han gjort på egenhånd.

– Hver en strek på den her tomta er mitt arbeid.  I henhold til lekestua, så vi på ferdigdukkehus, men fant ingen vi likte. Så da tegnet og designet jeg selv. Hovedtrekkene er hentet fra eneboligen, men jeg har også tatt en del detaljer fra huset for å få en likhet, meddeler Haugan.

Langtekkelig oppgave

Lekestua, med finurlig eksteriør og tradisjonelt interiør, var ingen enkel oppgave. Budsjettet overholdt Haugan med en liten feilmargin, mens timeantallet ble større enn forventet.

– Man må tegne noe som er bra. Å få det ut i virkeligheten er det mest utfordrende. Jeg begynte sånn smått i mars og holdt på til begynnelsen av juni. Det mangler et par-tre steiner på taket og installering innvendig før det er helt ferdig. Det har gått med rundt 300 timer på det her og lekestua har en kostnad på cirka 45.000 kroner.

Den nye mini-bopelen har blitt et yndig oppholdssted for jentene på henholdsvis syv, fem og tre år. Naboungene har også fattet begeistring for prosjektet, samt resten av familien med et skarpt øye for håndverk og design.

– Minstejenta er der oftest, der løper hun ut tidlig om morningen. Når ungene har besøk oppholder de seg ofte ute i lekestua med sin fantasi. Interessen ligger vel i slekta på både mor- og farssiden, og da er det artig med gode tilbakemeldinger om at man har fått det til, sier han smilende.

Idè om utekos

For personer med Haugans kaliber sies det at man aldri blir hundre prosent ferdig med det man gjør. Noe han delvis bekrefter med flere mulige prosjekter allerede plantet i hjernebarken.

– Det er alltid noe å gjøre om man vil det, man blir vel aldri helt ferdig sånn egentlig. Mulig at jeg lager til en liten grillplatt her på hjørnet utenfor inngangsdøra også.

I snitt har tre timer daglig gått med til lekestue-prosjektet i løpet av tidsrommet mars-juni, altså tre måneder. På toppen av det har Haugan vært i full jobb på Alta flyplass og tatt seg av familien. Da var det godt å slippe alt i en ukes tid, også for han.

– Vi drar alle sammen til Boden på campingtur en uke hvert år. Det var godt å komme seg bort litt og slappe av, det må jeg jo innrømme. Den virkelige ferien tar jeg i august. Vi i Avinor jobber på turnus og i år fikk jeg ferie sist, avslutter han.

Før Altaposten rakk å bevege seg rundt svingen i retning E6 hadde Haugan allerede plukket opp spaden på ny. En siste puss på uteområdet måtte gjøres før familien inviterte til bursdagsselskap samme dag.