Det var i forbindelse med Boreals ønske om å flytte sin bussterminal til Bukta at Altaposten trykket et bilde av den aktuelle tomta i lørdagens avis. I etterkant har vi fått flere reaksjoner på hvordan det ser ut på eiendommen, som eies av Alta kraftlag.

Tomta som er 27 mål, ligger mellom Altagård og flyplassen og består av kontorbygninger, garasjer, lagerbygninger, kabeltromler og en hel drøss med søppel.

Flere syndere

Men nøyaktig hvem som eier hva har ikke kraftlaget styr på.

– Det er vi som eier tomta, men det er ikke vårt utstyr. Det er nok både Relacom, Nettbygger'n og Masternes som er eller har vært leietakere, sier daglig leder i Alta kraftlag, Per-Erik Ramstad, som også er styreleder i Nettbygger'n.

Skilting på gang

Det er lenge siden Ramstad har vært i området, men så også bildet i Altaposten.

– Det så ikke særlig pent ut, nei. Vi skal sørge for at det blir ryddet en del opp, lover Ramstad, som også holder på å få satt opp skilt når det gjelder både parkering og hensetting på eiendommen.

Krever orden

Alta kommune har ikke mottatt noen klager, men oppfordrer både eiere og leietakere til å være sitt ansvar bevisst.

– Det er et viss krav til orden på enhver tomt. Ser det ikke bra ut, burde de som bruker området ta tak i problemet uoppfordret, sier virksomhetsleder Jon-Håvar Haukland på miljø, park og idrett.