Altaposten omtalte tidligere denne uken Amfi Alta og en rekke tilsynelatende uforklarlige hendelser ved senteret.

Mange merkelige opplevelser

Asbjørn Sandøy ved «Kokkejævel Hoftepluss» sto frem og forklarte om en rekke merkelige hendelser med en heis som åpner seg like før avgang, og andre ansatte har fortalt om et gitter som ble åpnet uten noen i nærheten, brusmaskiner som skrur seg på, og en hendelse hvor man ikke fikk åpnet senteret, selv om strømmen var i orden.

Etter at Altaposten omtalte saken, har det kommet også andre på banen, som har forklart om merkelige hendelser de har opplevd. De fleste av hendelsene knytter seg til området rundt senterets gamle del.

Vurderes av TV Norge

Det svært populære TV Norge-programmet «Åndenes makt» har gjort stor suksess med å besøke steder hvor uforklarlige ting skjer.

Programmets programleder gjennom ti år, Tom Strømnæss, er ikke fremmed for å ta en tur til Nordlysbyen og besøke Amfi.

Programlederen sier til Altaposten at det absolutt kan være interessant for «Åndenes makt» å legge turen innom Amfi Alta.

– Disse observasjonene høres ut som en typisk sak for «Åndenes makt». Her høres det ut som det er mange som har opplevd disse hendelsene. Det gjør at man ikke kan avfeie det som innbilning eller fantasi. Jeg synes særlig det høres interessant ut at et helt morgenmøte har opplevd dette gitteret som gikk opp, da er jeg på lik linje med alle andre svært nysgjerrig på hva årsaken til dette kan være. Hvorfor skjer det, spør programlederen.

Vil ha kontakt

Han oppfordrer de som har opplevd hendelsene om å ta kontakt, og sier at TV Norge da vil vurdere å legge turen innom.

– Dette høres ut som en klassisk sak for «Åndenes makt». Utfra disse fysiske fenomenene som flere personer har opplevd uavhengig av hverandre, kan det ikke være innbilning, og jeg vil si at Amfi sånn sett er en svært god kandidat. Det som skjer skal jo være umulig, men det skjer jo, fastholder Strømnæss, som også merker seg at driftspersonell ikke har klart å finne en rasjonell forklaring.

– Jeg kan jo ikke her og nå love at vi kommer, men dette høres svært interessant ut, fastholder programlederen.