Kjendismillionæren Bjørn Rune Gjelsten forlot torsdag Alta og Altaelva sammen med sin kone Solveig.

Dagen etter skriver hengar.no at Gjelsten på grunn av rømt oppdrettslaks er bekymret for fremtiden til den unike laksestammen i Altaelva.

Gjelsten skal ifølge nettstedet ha vært på tre dagers fiske i Soutso. Her skal han ha betalt 170.000 kroner for at to personer skal kunne fiske.

– Alta er alle laksefiskeres store drøm. Og jeg føler meg utrolig privilegert som har anledning til å få fiske i Sautso. Naturen der er unik. Og jeg har syv-åtte kilometer elv mer eller mindre for meg selv. Og så er det jo ingen andre steder muligheten er større til å få storlaks over 20 kilo, sier Gjelsten som har en pers på 21,6 kilo, til nettstedet.

Gjeldsten skal ifølge nettstedet har fått sin første opprettslaks i Altaelva for seks-sju år siden.

– Det var bare veldig trist, og jeg tror allerede vi har et problem ved at rømt oppdrettslaks har blandet sine gener med villaksen der. Det påhviler oppdrettsbransjen et stor ansvar å unngå rømming, avslutter han til nettstedet.

Godt og varmt i elva

Alle som har hatt døgn i Altaelva den siste uka har mildt sagt vært heldig med været. Torsdag var det også snakk om at varmerekorden kunne ryke, for første gang på lang tid, men slik ble det altså ikke. Selv om fiskerne i helga ikke får det like varmt som Gjeldsten og co, er de likevel lovet minst 15 varmegrader. Noen flere skyer må de nok også regne med, men sola skal også kunne skimtes innimellom skylagene.

Send inn bilder

Har du tatt laksebilder og vil dere de med Altapostens lesere?

Send inn til therese@altaposten.no eller på mms til 970 32 730. Husk å skriv hvem som har tatt bildet, hvor det er tatt og ikke minst hvem som er på bildet.

PRIVATE: Private jetfly på rad og rekke i Alta tidligere denne uka. Det ene flyet tilhører trolig Gjeldsten og kona. Foto: Privat