Varmerekorden på 32,5 grader fra Alta lufthavn ble målt både i 1972 og i 2011. I går kom ikke temperaturen på flyplassen høyere enn til 27, men det var trolig på grunn av den nordvestlige vinden.

– Det stemmer. I dag ble «bare» 27 varmegrader på flyplassen. Temperaturen steg gradvis oppover frem til klokka 10.00, da lå den på 26,8 og så holdt den seg stødig rundt 25 grader veldig lenge. Litt utpå ettermiddagen steg den litt igjen og klokken 18.00 var det det høyeste. Da kunne vi lese av 27,3 grader, sier statsmeteorolog Rune Skoglund til Altaposten.

Les også: Smekkfullt på stranda

Blir litt kaldere

Skoglund forteller at de i dagene fremover vil blir litt kaldere enn det vi har hatt de siste dagene.

– Fredag vil temperaturen i Alta ligge på en plass mellom 16 og 20 grader. Det vil helt klart komme flere skyer og i tillegg vil vinden ligge på nordvest, noe som gjør at det føles kaldere og at temperaturene faller.

– Men sommeren er vel ikke over her oppe i nord?

– Nei det er den slettes ikke. På lørdag vil temperaturen igjen stige og da krabber den trolig over 20 varmegrader. Videre vil både søndag, mandag og tirsdag bli varme dager, og selv om det ikke er snakk om at varmerekorden forsvinner blir det altså flott sommervær.

Finnmark satte ingen varmerekorder

Det var lenge knyttet spenning til om varmerekorden fra 1988 i Banak kunne ryke i går, men slik gikk det altså ikke.

– Finnmark satte torsdag ingen nye rekorder, men det er ikke så rart. De rekordene som eksisterer i dag er ganske høye og spesielt de på indre strøk. På Banak er rekorden fra 1988 på 33 blank, og på torsdag ble det der målt hele 32,6 grader. Det er ikke langt unna, men for den vanlige mann er det ingen som kjenner forskjellen. Varmt er varmt uansett og Banak var torsdag faktisk fjerde varmest i landet, bare slått av Saltdal i Nordland, Drag i Nordland og Skibotn i Troms, avslutter Skoglund.