En person ble torsdag kveld funnet omkommet i Kautokeino-området.

Fredag morgen bekreftet politiet at det er Anders Nils Sokki (48) fra Kautokeino som har vært savnet i godt over en uke som ble funnet død torsdag ettermiddag.

– Det er nærliggende å tro at det er snakk om savnede. Men vi har ikke vært ute i terrenget å hentet eller gjort nærmere undersøkelser av vedkommende, og jobber nå med å organisere oss slik at vi får kommet oss ut dit, sa operasjonsleder Geir Roar Nesbø til Altaposten torsdag kveld.

Han regnet med at politiet ville være på plass på funnstedet rundt midnatt.

Cirka klokken 23.30 startet Røde kors og politiet innover til stedet hvor Sokki ble funnet, for å hente den omkomne.

Bekreftet død

– Omkommet mann i Kautokeino identifisert som mann savnet siden mandag. Vi har foretatt åstedsundersøkelse på stedet, twitret politiet fredag morgen.

Sokki ble funnet cirka to mil rett nord for Kautokeino, i tilknytning til vannet Juzejávrrit.

– Politiet fikk en telefon fra Røde kors i Kautokeino klokken 18.20 torsdag om at det var gjort et funn. De hadde blitt kontaktet av pårørende til avdøde om at savnede var funnet i terrenget. Han ble funnet i tilknytning til vannet Juzejávrrit, cirka en time med motorisert ferdsel fra Kautokeino, forteller operasjonsleder Asgeir Aule til Altaposten.

Aule sier at det i løpet av fredag vil bli tatt stilling til om avdøde skal obduseres.

– Den omkomne ble funnet i et område hvor vi tidligere har foretatt søk både langs bakken og også med fly, men han lå såpass vanskelig til at man ikke har sett han i søket som ble gjort, sier Aule.

Sokki skal ha blitt funnet i tilknytning til sin ATV, men videre informasjon knyttet til funnet kunne ikke Aule uttale seg om.

– Jeg kjenner ikke til detaljene og kan derfor ikke si noe om hvordan han lå da han ble funnet. Det jeg kan si er at han ble funnet i forbindelse med elva, men om det var i elva eller ved siden av, vet jeg ikke.

Stor leteaksjon

Sokki ble sist sett tirsdag i forrige uke, da han forlot huset sitt. Han hadde selv opplyst at han skulle dra på fjellet og være der fram mot helga.

Da familien meldte han savnet forrige helg ble det satt i gang en stor leteaksjon. Det ble blant annet søkt helikopter, mikrofly, frivillige og med mannskap fra politiet. Det ble også vurdert om man skulle dykke etter savnede, men på grunn av sterke strømmer i elva Čábardasjohka ble dette avlyst i siste liten.

Store letemannskaper har siden helgen søkt etter Sokki. Mandag kveld trappet politiet ned sin aksjon og Sivilforsvaret pakket ned sin camp ved Čábardasjohka, da søket hadde vært resultatløst. De bestemte seg for å gjennomgå tips og innhente flere opplysninger, før man søkte videre, for å unngå at man søkte på måfå.

Frivillige fortsatte imidlertid å søke etter Sokki, og det skal ha vært et familiemedlem som fant han omkommet torsdag kveld.

– Det kommunale kriseteamet er varslet med på å ivareta de pårørende, avslutter Aule.

Politiet og Røde kors henter her ned den forulykkede Anders Nils Sokki. Foto: Jan Ole Buljo