Da gratisfisket etter laks startet 1. juni gikk elva så flomstor at nesten hvem som helst kunne ha kjørt elvebåt. Men fisket var det naturlig nok så som så med. Siden har elva vært stor, og fisket tilsvarende dårlig.

Et svakt år

Til Altapostens «laksebarometer» er det i år meldt inn rekordlite fangst. Den siste helga med gratisfiske og de siste timene av siste fiskedag er det en hel del som stadig lever i håpet om å lande den store blanke oppgangslaksen. Mye vann og kaldt vær har imidlertid ført til at fisket har vært så som så. Folk som kjenner elva mener det er tatt et sted mellom 30 og 40 laks, men ikke mange har tatt seg bryet med å melde inn fangsten til lokalavisa.

Kongen av Forbygninga

Vi bringer imidlertid i dag et lite oppsamlingsheat fra helga, da også Forbygningens store fiskekonge, Kai Henning Skimelid, fikk fast fisk. For nesten like sikkert som at mygga kommer før Sankt Hans, haler Skimelid opp en blank og luset oppgangslaks fra elva.

– Denne 11-kilosfisken tok fast i Forbygninga, hvor det var mye som tok fast i helga. To til var helt inne til krøkings før de slapp, men denne her måtte gi tapt, sier mannen som nesten må få tilnavnet kongen av Forbygninga.

Radiomerket i fjor

Egil Pettersen og broren Bjørnar sammen med Jan Gunnes, fanget en spesiell radiomerket laks i Stengelsen i går. Den var på 13,2 kilo og er den første laksen innmeldt som har en slik type radiosender. Fisken er merket i Stengelsen i mai i fjor. Den merkede laksen utløser en «finnerlønn» på 1200 kroner fra forskerne som driver lakseprosjektet med radiomerket laks.  Den siste innmeldte fra elva før avisa gikk i trykken i dag, er en 12 kilos tatt av Kjetil Kristensen på Shortsplassen.