– Hvor er du, Ellen Anne, spør familien i Alta.

– Siste sikre observasjon er hjemme i Skogveien 4. juni. Da var det en i familien som traff henne. Siden har ingen sett eller hørt fra henne, sier Ellens søster, Laila Kristine Kolpus.

Ingen svarer

Familien har vært bekymret i flere dager allerede og snakket første gang med politiet for ei uke siden.

– Vi kjenner ikke til at hun har hatt noen planlagte reiser eller at hun skulle bort på tur. Heller ikke noen av hennes venner har hørt noe på lang tid. Vi har ringt og ringt på mobiltelefonen hennes, men ingen svarer. Nå er det ikke liv i den lenger. Den er sikkert tom for strøm, tror Ellens svoger, Nils Aslak Gaino.

Faren også borte

Ellen og Lailas far forsvant forøvrig på fjellet under gjeting av rein utenfor Tromsø for åtte-ti år siden. Han ble aldri funnet. Familien er derfor svært bekymret for hva som kan ha skjedd med Ellen.

– Nå er det tid for handling. Vi skal selv ut og leite i nærområdet i dag. Vi har vært i kontakt med to uavhengige synske som begge mener å se at hun ligger ute, et sted i nærmiljøet. Vi håper vi finner henne. Vi har fortsatt håp om at hun er i live, påpeker Nils Aslak.

Politiet bekymret

Etterforskningsleder ved lensmannskontoret i Alta, Svein Erling Mikalsen, bekrefter at Sara er meldt savnet.

– Vi har jobbet med saken siden i forrige uke. Vi er bekymret for henne all den tid vi ikke vet hvor hun er og heller ikke hører noe fra henne, sier Mikalsen.

I og med at familien har tatt kontakt med media, ber Mikalsen om tips hvis publikum kjenner til hvor Ellen Anne er, har gjort observasjoner av henne eller vet hva som har skjedd med henne.

– Hun ble offisielt meldt savnet 10. juni, men familien var i kontakt med politiet på telefon noen dager i forveien. Vi er i full gang med å nøste opp spor etter henne, forteller Mikalsen.

  • Har du observert Ellen Anne eller sitter på informasjon som politiet burde få kjennskap til, kontakt politiet på 02800.

BEKYMRET: Svoger Nils Aslak Gaino og øvrige familiemedlemmer er på desperat leting etter Ellen Anne Sara. Hun er ikke sett siden 4. juni. Foto: Rune Østlyngen