Fra 1. påskedag og fram til torsdag i forrige uke var Solveig og Thor-Svein Berg på Loppa øy. Her bor de gjennom store deler av året, i forbindelse med at Thor-Svein driver fiske fra øya.

De har tidligere fraktet bilen deres ut til øya, for å ha et kjøretøy her.

– Torsdag dro vi med båten vår fra Loppa øy. Da satte vi fra oss bilen ved havna i Mevær, forteller Solveig Berg.

Knust med stein

Allerede dagen etter oppdaget ekspeditøren på øya at bilen var ramponert.

– Som bildet viser er det hærverk på det groveste. Noen har brukt en stor stein for å knuse frontruta. Bilen er ødelagt. Det er helt forferdelig, sier Solveig.

Ikke første gang

Berg forteller at dette ikke er første gang en bil blir knust ute på den vesle øya.

– I høst var det «noen» som gjorde akkurat det samme mot bilen til min svigersønn. Tok en stein, og knuste frontruta.

Også annen type hærverk har blitt utført mot bilene til familien Berg.

– To ganger har vi kommet til øya og funnet bilen vår punktert. Vi har tidligere bare skiftet dekkene og latt det bli med det. Men hærverket påfører oss store kostnader. Det kan ikke fortsette slik. Jeg blir både trist og sint, sier Solveig fortvilet.

– Hvorfor får vi ikke være i fred, spør hun.

Mistenker én person

Hun og mannen har bestemt seg for å anmelde en navngitt person til politiet.

– Det befant seg seks personer på øya da bilen vår ble ramponert i forrige uke. Vi har konkret mistanke mot én person. Denne personen var også på øya da svigersønnen vår sin bil ble ødelagt. Vi tar nå saken med til politiet, og anmelder dette. Slik skal det ikke være! Vi hadde aldri trodd at noen kunne synke så dypt, men der tok vi altså feil.

– Har dere vært i konflikt med noen andre på øya?

– Aldri. Vi føler vi har et godt naboforhold med de aller fleste her ute.

– Det som bekymrer oss mest er likevel utryggheten ved å ha en slik person bosatt på øya. Vi føler oss ikke trygge ute på den en gang så fredelige Loppa øy, avslutter Solveig Berg.

Avventer anmeldelse

Loppa-lensmann Knut Arvid Sætermo bekrefter at biler har vært utsatt for hærverk på øya før.

Sætermo sier til Altaposten at han ikke har fått inn noen anmeldelse på forholdet som fant sted i forrige uke. Han sitter derfor ikke på informasjon som muliggjør kommentar fra hans side.

– Men etter hva jeg erindrer har vi hatt en liknende sak tidligere, i 2013. Denne sto parkert på øya over vinteren, og da eier kom tilbake var bilen herpet. Om det er noe lignende som har hendt her, det vet jeg ikke før jeg har fått anmeldelsen og annen informasjon, sier han.

Loppa-lensmannen setter uansett lite pris på at slikt skjer.

– Dette er veldig kjedelig for de som eier kjøretøyene.

STEINEN LÅ IGJEN: På panseret til ekteparet Berg sin bli lå en større stein, som trolig var brukt for å knuse frontruta. (Foto: Privat)