Raymond Londal (V) reagerer sterkt på at Finnmarkssykehuset i sitt utkast til høringssvar går imot utredningen de selv har gjort.

– Jobbet med nytt sykehus

Allerede har styret i Alta Ap kommet med krass kritikk av Finnmarkssykehuset.

– Det er helt utrolig at ledelsen i Finnmarkssykehusetgår mot en sluttrapport de selv har stemt for. Jeg kan ikke tolke dette på noenannen måte enn at Finnmarkssykehuset har betraktet utredningsarbeidet som etsupperåd, sier Londal.

Han mistenker Finnmarkssykehuset for å ha satt i gang arbeidet, slik at de i det stille har kunne arbeide med bygging av et nytt sykehus i Hammerfest.

– Dette stemmer med hva jeg tidligere har hevdet: Utredningsarbeidethar vært en bevisst strategi for å holde Alta opptatt slik at planlegging av etnytt sykehus i Hammerfest skulle kunne skje i det stille uten bråk, fastholder Venstre-mannen.

Vil bygge ned i Hammerfest

Han mener fortsatt at å legge ned Hammerfest sykehus og flytte dette til Alta, sannsynligvis vil være det beste alternativet for flest mulig mennesker.

– For meg, har det hele tiden vært innlysende atdagens sykehusstruktur ikke makter å ivareta Altas behov for et godt og trygthelsetilbud. Direktør Aas sin vurdering er derfor helt riktig, ut fra å ta varepå Finnmarkssykehuset. Men det hjelper jo ikke oss i Alta. Skal vi alle komme imål, må vi se på helheten med fokus på å dekke behovene best mulig inn ifremtiden. Vi må undersøke hvilken sykehusstruktur som best kan dekkeVest-Finnmarks behov, inkl. alle kommunene og et samisk helsetilbud. Ett avalternativene bør være en ny sykehusstruktur med sentrum i et sykehus i Alta.En utredning vil sannsynligvis synliggjøre at dette er den mestkostnadseffektive og kvalitetsmessige beste løsningen, fastholder Londal.