Men til tross for at brorparten av studentene ønsker seg til de nettbaserte studiene prosjektledelse, ledelse og bedriftsøkonomi, er ikke instituttleder Jørund Greibrokk skuffet over mangelen på heltidsstudenter på UIT - Campus Alta.

– Det betyr at folk ute i distriktene får tilbud om utdanning. Mange av søkerne til de nettbaserte studiene kommer fra Finnmark og vi er veldig glad for at disse søkerne skal ha et studietilbud dekket av et fagpersonell. Dermed får vi også bygget opp fagpersonell ute i fylket også, oppsummerer Greibrokk.

Lukket

Totalt opplevde Handelshøgskolen i Alta en formidabel søkermengde til høstens studiestart. Og for første gang kan instituttet melde om lukkede studier.

– Nå kan vi ikke slippe inn flere. Det er fullt, smiler Greibrokk.

Det mest populære studiet sett fra søkertallene er årsenheten for ledelse. Her har 230 søkere satt studiet  som førstevalg.

– Selv om det er nettbasert studium, skal disse studentene ha Alta som base og campus. Det er hit de kommer for innføring, samlinger og for å ta eksamen, minnes det om.

Masterlykke

I år er det første gang Alta kan tilby en master i økonomi og administrasjon. Og Greibrokk kan konstatere at det har vært stor etterspørsel etter et slikt mastertilbud.

– Vi har hele 54 søkere til 20 plasser. Så vi har vært gode til å fortelle om studiet, melder han.

– Søkertallene til handelshøgskolen har vært ekstremt bra og vi ser jo at handelshøgskolen utgjør en stor andel av totalmassen som har søkt seg til Alta. Det sier meg at arbeidet som har ligget til grunn før fusjonen, har vært så bra at folk der ute har nok tillit at de ønsker å studere hos oss.

Søkere til handelhøgskolen (antall plasser):

  • Øk.ad, bach: 50 (50)

  • Øk. ad, mast: 54 (20)

  • helse, 30stp: 17 (50)

  • Pro.ledelse., 30stp: 58 (50)

  • Ledelse, årsenhet: 230 (170)

  • Bed.øk, årsenhet: 119 (70)

Totalt: 528 (410)