Tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen menerdet offentlige burde betale utgiftene hans for en avlyst studietur til Kinafordi han ble nektet visum.

Siden regjeringsskiftet i høst har Schjøtt-Pedersen værtdeltidsstudent ved Copenhagen Business School. I november skulle den tidligerestatsråden ved Statsministerens kontor (SMK) ha vært med på en ukes langstudietur til Shanghai, men han fikk ikke dra fordi kinesiske myndigheter ikkeville utstede visum til ham, melder VG.

55-åringen hadde allerede betalt 26.701 kroner for turen daavslaget kom. I et brev til Statsministerens kontor datert den 18. mars i år,ber den tidligere statsråden om at utgiftene dekkes av det offentlige.

– Alle fikk visum, unntatt meg. Det er innlysende at årsakener min bakgrunn som statsråd, og det betente forholdet mellom Norge og Kina. Dablir det feil om jeg skal bære kostnadene dette har påført meg alene, sierSchjøtt-Pedersen til avisen.

I slutten av mars fikk Schjøtt-Pedersen svar fra SMK om athenvendelsen var vurdert, men at det ikke var funnet grunnlag for å imøtekommekravet.

Statsminister Erna Solberg (H) og andre i den nye ledelsen vedSMK har ikke funnet det riktig å kommentere saken overfor avisen. (©NTB)