På senhøsten flytter statskanalen med mann og mus inn på 800 kvadratmeter i tredje etasje i Strifeldts nye forretningsbygg i Alta sentrum. Det kan hende reindriftsstoff da vil fylle sendeflatene enda mer enn i dag, for nærmeste nabo blir Statens reindriftsforvaltning. De skal ha like mye plass.

Teknologisk toppklasse

– Jeg har fått varsel fra NRK om at de ønsker å inngå kontrakt med oss, men vi har ikke signert noe ennå, sier Strifeldt til Altaposten.

Entreprenøren og investoren skal selv eie to av de tre etasjene som entreprenørfirmaet hans bygger for utbyggingfirmaet hans. I første etasje skal Spenst ha mesteparten av arealet. I andre etasje, som Strifeldt ikke eier selv, skal Norkred og Sweco inn, mens tredje etasje altså fylles av NRK og reindriftsforvaltningen.

– Tryggere leietakere i tredje etasje er det vel ikke mulig å få tak i?

– Nei, det er kanongode leietakere. Og spesielt NRK passer godt inn, med sine krav til varme, kjøling, ventilasjon og teknikk. Teknologisk blir dette et bygg i toppklasse. Sensorer styrer det meste av teknikken, og at bygget blir i energiklasse A har nok vært medvirkende for NRKs avgjørelse, tror Strifeldt.

Valgte å vente

Bygget ble lukket for en måned siden og innredningsarbeidet er startet. I tredje etasje skal teknisk rom, brannskiller og WC-kjerner først på plass. Til høsten skal etasjen tas i bruk.

– Vi får bistand fra NRKs tekniske avdeling, som vil være på plass framover for å gi innspill om kabling og framføring. Etter en periode med prøvedrift skal leietakerne være inne før jul, sier Strifeldt.

NRK har skissert et totalt behov på nærmere 1100 kvm, lager og fire parkeringsplasser inkludert, og det har vært skarp konkurranse om å få det statlige foretaket på kroken. Fem aktører har vært aktuelle, med to i finalefeltet. At NRK har signalisert at de har hastverk med å flytte virksomhet fra Vadsø, så en stund ut til å diskvalifisere Strifeldts bygg. Men man har tydeligvis tøyd strikken en del for å få hånd om de mest moderne lokalene som er å oppdrive i Alta sentrum. NRK skal ha en avdeling med 22 ansatte i Alta når alt er oppe og går.

Helt fullt

Også et mindre ledig lokale i første etasje er det nå skrevet kontrakt på, slik at hele bygget er fylt opp allerede før det står ferdig.

– Likevel er ikke alt helt spikret, så jeg står klar med telefonen om noen aktører er nysgjerrige på hva vi har, sier Strifeldt, som tirsdag holdt visning på taket. Tre av åtte leiligheter i en inntrukken fjerdeetasje er fortsatt ikke solgt. Kanskje er det bare to etter visningen?