Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark har gjort hele 12 førerkortbeslag i påska. Dessuten er fem bilførere anmeldt for rus. I tillegg er det gitt 285 forenklede forelegg for høy fart, 12 for mobilbruk, sju for manglende bilbelte og seks anmerkninger for andre forhold melder utrykningspolitiet i en pressemelding.

UP er bekymret for at så mange tar så stor risiko.

– Det er urovekkende at så mange utviser så stor risikovillighet i trafikken, spesielt i forhold til høye hastigheter og rus, sier distriktsleder Geir Harald Marthinsen i UP.

Til tross for mange reaksjoner vil UP gi ros til de aller fleste veifarende, som viser sunn holdning til trafikksikkerhet.

– Vi må også glede oss over at vi i Troms og Finnmark har sluppet unna de alvorligste trafikkulykkene i løpet av påsken, selv om marginene har vært små ved enkelte anledninger, sier han.

Politiet, reinpolitiet og SNO har til sammen kontrollert 486 scooterførere i påsken. Reinpolitiet har i samarbeid med lokalt politi og Statens naturoppsyn gjennomført utmarkskontroller både i Nord-Troms og Finnmark.

Reinpolitipatruljene har meldt om rolig påskeutfart, og er fornøyd med at det bare var nødvendig å anmelde 25 personer for ulovlig motorferdsel – det vil si kjøring utenfor ulovlig løype.

Bare én anmeldt

Det er dessuten konstatert svært få spor etter farlig kjøring i bratt terreng (highmarking) denne påsken, og kun en person er anmeldt for det politiet mener er farlig kjøring i heng.

Det skjedde i Porsanger kommune.

– Det er også positivt at politiet ikke har avdekket promillekjøring på snøscooter, tiltross for stort antall kontrollerte, sier Per Valved i Reinpolitiet i en pressemelding.

Totalt var det 27 personer som fikk gebyr for å ikke ha hatt på seg hjelm. Sju personer fikk dessuten forenklet forelegg for manglende skilter, og for å ha hatt en mindreårig passasjer uten hjelm.

Åtte av ni uten hjelm

Vestfinnmark politidistrikt opplyser at de har kontrollert 86 snøscootere i løpet av påsken. Ni gebyrer er utstedt.

Åtte av de ni gebyrene var for manglende bruk av hjelm og ett for manglende førerkort, melder politiet på twitter.

To gebyrer ble utstedt i Skoganvarre, resten i Kautokeino.

I løpet av påsken har politiet kun mottatt to meldinger om scooteruhell med personskade.