Det lokale opptaket til siviløkonomstuidet i Alta har fått en eventyrlig søknadsmasse. Hele 41 søkere har master i øk.adm som sin første prioritet, skal vi tro Jørund Greibrokk som er leder for Handelshøgskolens (HHT) avdeling ved Campus Alta. Og det vil bli kamp om plassene for universitetets campus i alta har bare 20 plasser til rådighet.

Kommer flere

- En fantastisk respons så langt, dette er nesten smått eventyrlig - kjempebra, sier en oppglødd leder for HHT i Alta.

Greibrokk mener dette er en veldig bra dokumentasjon på at det virkelig er et behov for denne utdanningen i Finnmark.

- Nesten alle søkerne er fra Finnmark, riktignok kommer enkelte fra andre fylker, men dette er bare helt fantatisk når vi vet at tilbudet nesten ikke er markedsført.

- Det er bare helt fantastisk at vi fikk i stand dette samarbeidet med Handelshøgskolen i Tromsø. Siden dette er tallene til det lokale opptaket, så vil det sikkert komme flere når samordnet opptak er klart rundt 25. april, sier Greibrokk.

Flere bestått, mere penger

- En ny æra starter når vi nå har på plass denne utdanningen. Spesielt på dette studiet er at studentene er uvanlig motiverte da inntakskravene er svært strenge. Dette gir lavt frafall og høy produksjon. Dette er i tiltakende grad viktig for universitetene da produksjonen er viktig for den økonomiske rammen. Vi har også svært god søkning på de andre studiene på lokalt opptak, som prosjektledelse og helse. - Fagstaben i Alta er styrket med flere stillinger for å håndtere oppstart. Vi har også på tur inn to stipendiater. Man kan trygt si at den gamle DH har, via Høgskolestatus, tatt steget inn i Universitetet med stil, sier han.