- Det står flust med lavtrykk i kø fra Island og inn mot norskekysten. Men mot slutten, søndag og mandag, kan været bli bra, sier statsmeteorolog ved Meteorolgisk institutt i Tromsø, Bård Fjukstad til Altaposten.

Fjukstad leser av varselet at første del av onsdag blir bra i Vest-Finnmark.

- Men ut på kvelden vil det komme inn et lavtrykk som gir vinder opp mot stiv kuling i styrke og som vil ha med seg regn. Torsdag avtar dette været, men en nordvestlig front i bakkant vil gi snøbyger. Slik fortsetter været med fronter med sørvestlige vinder som etterfølges av nordvestlig vind, sier Fjukstad.

Han mener folk i år bør avvente med å kjøre hjem så lenge som mulig hvis de vil ha en smak av finværet.

- Fredag vil trolig gi en pause fra det ustabile været. Men allerede natt til lørdag blir det en ny runde med sørvest med nordvestlig vær i bakkant. Men så ser det bedre ut søndag og mandag. Det fineste været vil generelt være fra Alta og innover i landet. Det er i hovedsak på kysten at været vil være ustabilt, påpeker statsmeteorlogen.

Temperaturen vil gjennom hele påsken ligge mellom et par minusgrader og et par plussgrader.

Statistikken for mars måned viser at gjennomsnittstemperaturen var langt over normalen i Finnmark. Den kaldeste stasjonen i Norge fant vi i Finnmark, hvor Suolovuopmi – Lulit (Kautokeino) hadde en gjennomsnittstemperatur på –7,1 °C , noe som er 3,6 °C over normalen.

Høyeste maksimumstemperatur var 18,4 °C, målt den 28. mars på Sunndalsøra III (Sunndal, Møre og Romsdal). Laveste minimumstemperatur var –32,7 °C, og ble målt på Sihccajavri (Kautokeino) 18. mars.