Det var 1. april at fire skoleelever ble tatt på fersken for bruk av narkotika på Elevheimen i Alta.

Kastet ut

Ungdommene ble bokstavelig talt oppdaget med hasjpipa i hånda. Nå har skolen tatt tak i saken, og kastet ungdommene ut av elevboligene.

– De er utvist fra elevboligene. Det er etter råd fra politiet. Da tenker man særlig på spredningsfare. Vi kan ikke ha folk som bruker dop i et miljø med andre, det er ikke akseptabelt, sier rektor ved Alta videregående skole, Inger Persen til Altaposten.

Skolen har involvert politiet, og hatt bekymringsmøter med barnevernet og foreldrene til de involverte.

– Vi har nulltoleranse overfor bruk av narkotika uansett, fastholder rektoren.

Mer enn tidligere

Dette er ikke første saken skolen avdekker i år.

– Det er mer narkotika nå enn tidligere. Det har aldri tidligere vært så mye som i år, i alle fall ikke så lenge jeg har vært rektor, sier Persen.

– Hvordan ser dere på dette?

– Det er kjempesynd. Derfor tar vi tak i slike ting med en gang. Det virker som det er blitt økt toleranse og større aksept for narkotika. Tidligere var det mest i spesielle miljøer, men nå ser man det mer på alle fester. Miljøene er mer blandet, sier rektoren.

– Hvordan skal dere få bukt med problemet?

– Vi har hatt politiet inne i klassene og snakket om narkotika tidligere. Vi må blåse liv i dette. Vi planlegger også kursing i forhold til våre ansatte, så de kan se symptomer og tegn, og være mer på vakt. Og så må vi jobbe enda mer med holdningsskapende arbeid, fastholder Persen.

Politiet tar seg av den strafferettslige oppfølgingen av saken.

– Det jeg kan si, er at det er snakk om ungdom i 16-17-årsalderen. Vi er kjent med saken, og har iverksatt tiltak, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor.