Stormester Jon Ludvig Hammer, med Norges nestbeste rating på 2647, forsøker å leve av sjakken, og kom derfor til «Campus Alta OL-sjakk» i helga for å vinne førstepremien på 10.000 kroner.

Men det gikk ikke helt slik han hadde planlagt.

Først måtte han tåle en remis (uavgjort) mot Altas egen Erlend Mikalsen i hurtigsjakk fredag, før han gikk på en ny remis mot stormester Maxim Turov (Tromsø) i runde seks. I siste runde ble nok en remis, denne gangen mot klubbkamerat i OSS, Nicolai Getz.

I siste runde gikk også Turov på en remis, mens Aryan Tari (Vålerenga) vant sitt parti og Jon K. Røyset (Tromsø) spilte remis. Dermed endte fire spillere på 5,5 poeng, og delte pengepremiene for 1. til 4. plass. Det ble 6.250 kroner på hver.

- Både Hammer og Turov safet i siste parti, for å sikre seg en bra pengepremie. Begge hadde stillinger underveis i turneringa til å ta flere seire og dermed vinne turneringa, men gikk for det sikre, sier turneringsleder Odd Erling Mikalsen til Altaposten.

Turov ble kåret til turneringsvinner, fordi han møtte den høyest rankede motstanden underveis i turneringa.

Det er ikke uvanlig at mange deler på førstepremien.

- I vår store turnering i fjor var det fem som delte førstepremien, men heller ikke da ble Hammer turneringsvinner. Da vant Benjamin Arvola på «kvalitet», og Hammer var nok derfor revansjesugen i år, sier Mikalsen.

Han ble forøvrig beste altaspiller i turneringa med sin 15. plass.

Turneringen er den største Alta Sjakklubb har arrangert siden NM i 1996. Den samlet 130 deltakere, derav 32 fra Russland.

Les mer om helgas sjakkturnering i mandagens papiravis, og hør intrervju med Mikalsen, Hammer og Andrè Nielsen i Radio Altas sending mandag!