Alta IF jobber med finansieringen og håper å signere de gamle kjenningene før overgangsvinduet stenger ved mandag kveld.

– Jeg håper på en avklaring før helga, men hvert fall før overgangsvinduet stenger. Om ting går i orden gleder jeg meg til å komme hjem, sier Christian Reginiussen som forlot moderklubben til fordel for Ranheim, klubben til storebror Mads, etter nedrykket i 2012.

– Det har vært mye benkesliting og jeg er blitt mer og mer en direkte konkurrent til Mads som spiller veldig bra for tiden. Jeg har lyst å spille kamper hver helg og da er Alta et naturlig valg for meg etter at klubben er tilbake i 1. divisjon, sier Raipas-gutten som må legge inn litt pendling siden han studerer i Trondheim og har en eksamen til våren.

– Alta er hjem for meg

Spissen Vegard Braaten sliter også med spilletid i Bodø/Glimt.

– Ingenting er avgjort, men blir Glimt og Alta enige og alt  det som følger med ordner seg så kan jeg bli Alta-spiller før vinduet stenger. Jeg er kontaktet av andre klubber også, men så lenge det ikke er en klar opprykkskandidat så velger jeg heller Alta enn en klubb på omtrent samme nivå. Alta er hjem for meg så lenge jeg ikke velger Nordreisa og 5. divisjon, sier han med et smil.

Han føler han egentlig ikke har fått sjansen til å overbevise Glimt-trenerne.

– Vi har stort sett spilt med de samme 11 fra start i hele vinter, men det har fungert brukbart og da skal jeg ikke klage. Jeg føler riktignok ikke at jeg har fått sjansen til å bevise, men om det ikke blir klubbskifte så skal jeg jobbe hardt for å få spilletid i Glimt, sier Braaten som blant annet har takket nei til divisjonskollega Strømmen.

– Det hadde vært morsomt å komme tilbake til Alta og spille med blant andre Christian Reginiussen, avslutter han.

Ekstern finansiering

Alta IF har halvert lønnsbudsjettet siden sist de var i 1. divisjon og trener Rune Repvik har kun 1,6 millioner kroner til rådighet for spillergruppa. Hver enkelt spiller må ha minst 4000 kroner i måneden (ifølge reglene for klubber i 1. divisjon). Klubben jobber derfor med ekstern pengehjelp.

– Det er fortsatt mange brikker som skal på plass før vi er i mål, men deadline er ikke før mandag kveld og mye kan falle på plass i løpet av helga og den siste dagen. Det som er sikkert er at vi må ha ekstern hjelp får å hente inn spillere av Christian og Vagards kaliber, men dette er noe vi jobber med, sier Repvik som også er i dialog med flere klubber angående keeper.

– Vi har to keepere og det er ikke slik at vi må ha inn en til, men vi ønsker det og jobber med forskjellige løsninger, avslutter Repvik som har litt på budsjettet til å lønne en keeper.

I tillegg tyder mye på at Øyvind Veseth Olsen, som spilte halve sesongen i fjor og har trent med laget hele vinteren, tilbys kontrakt en av de nærmeste dagene.