Fra søndag øker Oslo - Alta fra én til to daglige avganger. Det kommer en ny avgang fra Oslo klokka 16.50 med retur fra Alta klokka 19.20.

– Endringen har blitt tatt godt i mot både i nord og sør. Dette skyldes nok at Norwegian med disse endringene er det eneste flyselskapet  som tilbyr en direkte ettermiddagsrute mellom Oslo og Alta, sier en fornøyd informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til Altaposten.

Opp og ned samme dag

Informasjonssjefen mener dette vil gi et mye etterspurt tilbud med å reise tur/retur Oslo samme dag.

– Det er har vært stor etterspørsel etter en ekstra avgangmellom Alta og Oslo. Vi er glade for å kunne gi de reisende størrefleksibilitet. Har du et møte i Oslo kan du nå komme deg ned og opp igjen påsamme dag, fastholder han.

Sandaker-Nielsen påpeker også at selskapet har en sterk tidtabell med to direkteflygninger og en som går via Tromsø.

– At vi flyr like mange daglige turer til og fra Alta som vi gjør til Kristiansand og Haugesund, illustrerer at Alta er viktig for oss, fastholder informasjonssjefen.

– Svært positivt

Lufthavnsjef Charles Kristiansen er glad for at den nye Norwegian-ruta nå er på plass. Lufthavna hadde en dårlig februar måned med nedgang på 10,2 prosent mot februar i fjor.

– Det var tre årsaker til det, som jeg har funnet. Den ene er at i februar i fjor var det U23 NM. Med en så stor happening i Alta, hvor det også ble satt opp ekstrafly, ble det en bra måned på grunn av det i 2013. Det andre er at vi hadde pendlere som drev med E6 sør for Alta, blant annet fra Island. I tillegg ser vi en liten trend med at det er færre europeere som reiser. Det har vært en svikt på hotellene i Finnmark på 20 prosent, sier Kristiansen.

Nå ser han imidlertid lysere på det.

– Når rutetilbudet blir bedre, så reiser folk mer. Vi har kalkulert med vekst på 3,2 prosent i Alta i år. Nå har det startet dårlig, men vi håper det bedrer seg. Jeg ser i alle fall svært positivt på at tilbudet nå blir bedre, og håper folk bruker disse rutene slik at de opprettholdes, sier lufthavnsjefen.