Rannveig Heitmann (20) fra Alta, har etablert seg som en av Norges mest leste bloggere, og er kjent fra flere programmer på TV Norge og TV3.

– Folk som bor der er rett og slett stygge

Men den kjente altaværingen er ikke stolt av sin bakgrunn - snarere tvert imot.

I et nytt innlegg i sin blogg, går Heitmann ut og melder at hun skjemmes over å være fra Alta.

– De fleste er vel stolt av sin hjemplass, sant? Vel, jeg direkte skjemmes av min hjemplass. Ikke fordi det er en stygg by eller noe(eller, når jeg tenker meg om, så er det faktisk det også) Men grunnen til at jeg aldri har følt et snev av savn av min hjemby, Alta, er fordi mange mennesker som bor der rett og slett er stygge. Gjennomsyret, og tvers gjennom, skriver hun i sin blogg.

Det er ikke noe god Alta-reklame Heitmann bringer for sine over 11 000 daglige lesere:

– Mobbing, hetsing og drittslenging er helt normalt. Det er kult å ta abort, og de fleste fjortisjenter har vært gravide minst 29 ganger. Men ingen av de har barn, skriver 20-åringen.

– Sinnssykt glad jeg kom meg vekk

Hun forklarer at det har vært svært tøft for henne å vokse opp i Alta, og at hun havnet på institusjon.

– Jeg er så sinnsykt glad for at jeg kom meg vekk. Langt vekk. Vekk fra bygdesnakk og tull, vekk fra fjotisjenter som kun søker drama, og vekk fra andre mennesker generelt, hvis eneste ønske er å bringe deg ned i gjørma sammen med dem, melder hun.

Heitmann ytrer videre at hun tror 90 prosent av de negative kommentarene hun får, kommer fra Alta.

– Det er nok også mange andre som skulle ønske de kunne leve mitt liv, leve av det du elsker aller mest uten å egentlig bevege deg ut av sofaen engang! Det høres jo nesten ut som en drøm, men det er en realitet for meg, og et fåtall andre jenter her i Norge! En realitet som nok mange av dere drittslengende, dødssjalue fjortisjenter, gjerne skulle ønske var deres, mener 20-åringen.

Altaposten har forsøkt å komme i kontakt med Heitmann, uten å lykkes.

Debattfeltet på denne saken er stengt på grunn av mange sjikanerende innlegg.