– Det handler om hvor alvorlig saker er. For rømmingen i Lille Kufjord er uaktsomhetsgraden langt fra grov nok til at vi vil politianmelde saken, fastslår Hermod Larsen.

Fortjener ros

Etter en rekke lakserømminger rundt om i landet de siste par årene, og ikke minst uten å finne synderen i en del av sakene, kan Fiskeridirektoratet i perioder virke å være en smule amper mot oppdrettsnæringen.

– Når det gjelder NRS så fortjener de ros for måten de agerte på. De gikk umiddelbart ut og varslet om rømmingen og at det var de som hadde mistet fisk. De satte fort i gang med gjenfangst. Jeg har sagt det tidligere, og gjør det gjerne igjen; dette fortjener de ros for, sier Larsen.

Laksen i den aktuelle merden ble talt opp. 3312 manglet. I dagene etter ble 258 laks gjenfanget.

Har ikke gitt opp

Det er i dag fortsatt en godt bevart hemmelighet hvem som mistet laksen i fire til sjukilosklassen som svømte fritt rundt innerst i Altafjorden i fjor vår. Etterpå ble rundt 1600 laks gjenfanget.

– Det jeg kan si er at etterforskningen fortsatt er åpen. Mer kan jeg ikke kommentere akkurat nå, sier politiadvokat Thomas Darell til Altaposten.