Nå har ALI åpnet for påmelding til laksekorttrekningen i Altaelva, og allerede er det mange som har meldt seg på.

– Påmeldingene har begynt å strømme inn, så vi ligger nok litt foran i år sammenlignet med samme tid i fjor. Jeg regner med at folk vil ha det overstått, så de er litt tidligere ute i år, forteller daglig leder i ALI, Ivar Leinan til Altaposten.

I fjor var det rundt 3500 mennesker som meldte seg på den lokale trekningen, og Leinan tror ikke det vil bli færre i år.

– Jeg tror ikke interessen vil avta, men det er ikke sikkert den vil øke heller. Vi forventer et salg på omtrent samme størrelse som i fjor, fortsetter han.

Fredag 7. mars er datoen for årets kortsalg og reglene for oppmøte er ikke endret. Blir du trukket ut og skal kjøpe fiskekort, ja da må du også være tilstede i BUL-hallen fredag 7. mars.

Ny regler for utenbysfiske før St.Hans

Det som derimot er nytt av året, er reglene for utenbysfiske før St. Hans.

– Tidligere har vi solgt kort etter først-til-mølla prinsippet, men i år blir det litt annerledes. Både utenbys nordmenn og utlendinger kan melde seg på fra og med 10. mars, og da vil de bli med i en trekning. Vi vil trekke ut kort for tre perioder på tre dager, og trekningen vil bli foretatt i uke 13, avslutter Leinan.

Sjekk ut ALIs regler her:

Det lokale fiskekortsalget er for innbyggere i Alta, Loppa og Kautokeino kommune.

  • Påmelding for kortsalget kan gjøres på vår hjemmeside: altalaks.no eller ved oppmøte på vårt kontor i Steinfossveien 1.

  • Det koster kr. 200 pr. person. Det er bare tillatt å ha med en fisker som ikke er lokal, navnet på denne medfiskeren skal registreres ved påmelding. Det er IKKE mulig å endre medfisker.

  • Aldersgrense for å delta er 14 år, født i 2000 eller tidligere.

  • Siste frist for påmelding er mandag 24. februar kl. 12.00

  • Trekninga blir foretatt onsdag 26. februar. Etter trekninga offentliggjøres en liste med de som er blant de 300 første og de som er mellom 301 og 700.

  • Kortsalget er i BUL-hallen fredag 07. mars kl. 17.00.

  • Personlig fremmøte ved kjøp av kort. OBS! Det gis ingen dispensasjoner. Alle som skal kjøpe kort må kunne legitimere seg og ha gyldig skattekort for sin hjemkommune. (Kilde:altalaks.no)

SALGET ER I GANG: Drømmer du om fiskekort i Altaelva til sommeren kan det være lurt å melde seg på, før registreringen går i glemmeboken. – 7. mars er datoen for kortsalget og i år vil det foregå i BUL-hallen, opplyser Ivar Leinan i ALI.